12ο Συνέδριο ΠΕΚΑΠ «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Διδακτικές Μεθοδολογίες και Τεχνικές»

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τα Τμήματα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Μηχανικών Αυτοματισμού του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., διοργανώνουν το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής  με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Διδακτικές Μεθοδολογίες και Τεχνικές»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Μαΐου 2018 στην πόλη της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του συνεδρίου εδώ.

Δείτε την 4η ανακοίνωση του συνεδρίου εδώ.

 

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικοί, Καθηγητές Πληροφορικής, Συνέδρια - Ημερίδες | Γράψτε σχόλιο

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός #SaferInternet4EU

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 η Επίτροπος κα Mariya Gabriel ξεκίνησε την εκστρατεία #SaferInternet4EU, μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που αποσκοπεί στην προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού μεταξύ παιδιών και νέων.

 Η εκστρατεία περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό δημιουργίας πρωτότυπου υλικού που προάγει την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το υλικό δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούριο αρκεί να έχει δημιουργηθεί από το άτομο ή την ομάδα που υποβάλλει την αίτηση. Κατηγορίες υποψηφίων είναι οργανισμοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ, ενώ οτιδήποτε νεότερο θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του SaferInternet4Kids.

 Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός #SaferInternet4EU θα διαρκέσει από την 1η Μαρτίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 και οι νικητές θα κληθούν στις Βρυξέλλες σε ειδική τελετή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Η φόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει την 1η Μαρτίου στο Better Internet for Kids (BIK) portal (https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu).

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Διαγωνισμοί, Διαδίκτυο, Εκπαιδευτικοί, Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για μαθητές 14-18 ετών στις Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική

Για μια χρονιά ακόμη το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» διοργανώνει τα θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια SMARTcamp.  Για δύο εβδομάδες από τις 25.06 έως τις 06.07 θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»   τρεις ενότητες εργαστηρίων με θέμα τις  Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική.

  • Ψηφιακές Τέχνες & Animation I (Intro): 25.06.2018 – 29.06.2018
  • Ρομποτική: 02.07.2018 – 06.07.2018
  • Ψηφιακές Τέχνες & Animation II (Advanced): 02.07.2018 – 06.07.2018

Ελάτε να μάθουμε , να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε!

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, το κόστος και γενικά τη διεξαγωγή των μαθημάτων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τα social media SMARTcamp ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 30.04.2018

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στη σελίδα  smart-camp.iit.demokritos.gr/registration-form

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικοί, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

Πρόταση εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό στο πλαίσιο δράσεων για την Πανελλήνια Μέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (βλ. σχετικό έγγραφο ΥΠΕΘ) το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Φωκίδας δημιούργησε μία δράση-εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying).

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα αυτή βασίζεται σε υλικό (βίντεο) από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και μπορεί να αξιοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ημέρα αυτή, όπως ορίζεται στο ανωτέρω σχετικό.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι διαθέσιμη εδώ.

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Δευτεροβάθμια, Διαδίκτυο, Εκπαιδευτικοί, Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός, Καθηγητές Πληροφορικής, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

mySchool: Ενσωμάτωση λειτουργίας ενημέρωσης γονέων για απουσίες με email

Στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, έχει ήδη προστεθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής αποστολής (με email) των ειδοποιητηρίων απουσιών των μαθητών στους γονείς/κηδεμόνες αυτών. Σύμφωνα με το ΥΠΕΘ, η συγκεκριμένη λειτουργία του mySchool είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της χώρας, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.

Τα οφέλη από μία τέτοια λειτουργία είναι τόσο οικονομικά όσο και οικολογικά, καθώς εξοικονομείται ένα σημαντικό ποσό της δαπάνης για την αποστολή επιστολών προς τους γονείς (ταχυδρομικά τέλη, γραφική ύλη) και περιορίζεται η χρήση χαρτιού. Παράλληλα εξοικονομούνται πολλές εργατοώρες εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένοι για την όλη γραφειοκρατική διαδικασία.

Για οδηγίες χρήσης της νέας υπηρεσίας του mySchool δείτε εδώ.

Κατηγορίες: mySchool, Διοικητικά - Έγγραφα | Γράψτε σχόλιο

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. περιόδου Απριλίου – Ιουλίου 2018

[ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ]

Από την Παρασκευή 02/03/2018, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 3ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθούν κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2018.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων εδώ.

Γενική πληροφόρηση για την Επιμόρφωση Β’  Επιπέδου από τον επίσημο ιστότοπο του έργου στην διεύθυνση http://e-pimorfosi.cti.gr/

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικοί, Επιμορφώσεις - Σεμινάρια | Γράψτε σχόλιο

Οπτικοποιημένος oδηγός χρήσης του mySchool για τον Υπεύθυνο Τμήματος Σχολικής Μονάδας από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φωκίδας

Εξώφυλλο Οδηγού mySchool Υπεύθυνου Τμήματος Σχολικής ΜονάδαςΣε υποστήριξη των εκπαιδευτικών που είναι επιφορτισμένοι ως Υπεύθυνοι Τμήματος στην σχολική τους μονάδα με την ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος mySchool, το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Φωκίδας δημιούργησε έναν σχετικό οδηγό χρήσης.

Στον οδηγό αυτό έχει επιλεγεί η οπτικοποιημένη περιγραφή των βασικών λειτουργιών του Υπεύθυνου Τμήματος μέσα από στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) της εφαρμογής mySchool, για την πιο φιλική και αποτελεσματική καθοδήγηση των χρηστών

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος εδώ.

Κατηγορίες: mySchool, Εκπαιδευτικοί, Οδηγοί - Εγχειρίδια | Γράψτε σχόλιο

2o Διεθνές Συνέδριο στην Καινοτόμο Εκπαίδευση STEM (2nd International Conference on Innovating STEM Education)

To 2o Διεθνές Συνέδριο στην καινοτόμο εκπαίδευση STEM (2nd International Conference on Innovating STEM Education) θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, υπό την διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του εδώ.


Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και  είναι ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Το ακρωνύμιο αναφέρεται στους ακαδημαϊκούς κλάδους της επιστήμης της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως όταν αναφερόμαστε στην πολιτική της εκπαίδευσης  και στα πρόγραμματα σπουδών στα σχολεία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης. (Πηγή: Βικιπαίδεια)

Κατηγορίες: Συνέδρια - Ημερίδες | Γράψτε σχόλιο

4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας – 1η Ανακοίνωση

Τόπος/Χρόνος: Λάρισα, 12-14 Οκτωβρίου 2018 (Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας)

Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, ΤΕΦΑΑ), το Τ.Ε.Ι.
Θεσσαλίας (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

Που απευθύνεται: Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σπουδαστές και φοιτητές.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://synedrio.eepek.gr/ .

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόσκληση υποβολής εργασιών και άλλες επισημάνσεις μπορείτε να βρείτε στην 1η Ανακοίνωση του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (4th International Conference for the Promotion of Innovation in Education)

Κατηγορίες: Συνέδρια - Ημερίδες | Γράψτε σχόλιο

Παιδικό βιβλίο για την σωστή συμπεριφορά στο Διαδίκτυο.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr του ΙΤΕ προχώρησε στη μετάφραση του γνωστού παιδικού βιβλίου «Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη» από το αντίστοιχο παιδικό βιβλίο «DigiducksBig Decision” του Βρετανικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Πραγματεύεται τα συναισθήματα των μικρών παιδιών στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αστείο τελικά να πληγώσει τους φίλους μας. Το ηλεκτρονικό αρχείο του βιβλίου διατίθεται στην ιστοσελίδα του SaferInternet4Kids (https://saferinternet4kids.gr/digiduck) από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, να το τυπώσετε και να το διαβάσετε ή να το διανέμετε στους μαθητές σας.

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός | Γράψτε σχόλιο