ΤHE POLAR EXPRESS

 

ΤHE POLAR EXPRESS

Ένας κοινωνικός άθλος που ξεπέρασε ακόμη και την πιο φιλόδοξη προσδοκία. Το Πολικό Express  πέρασε από το σχολείο μας προσφέροντας ένα  υπέροχο ταξίδι στους μικρούς και μεγάλους επιβάτες του στη μαγική χώρα των Χριστουγέννων.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την άψογη συνεργασία όλων των τοπικών συλλόγων  των δύο χωριών Αναρράχης και Εμπορίου μιας και το σχολείο μας είναι σχολικό κέντρο και φιλοξενεί μαθητές από τα χωριά αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωριών αυτών που είναι σχεδόν ενωμένα , παραδοσιακά δεν είναι και οι καλύτερες. Ήταν η πρώτη φορά που  συνυπήρξαν και συνεργάστηκαν  κάτω από την ασφαλή ομπρέλα του σχολείου. Το Κοινωνικό Σχολείο ήταν πια πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι δάσκαλοι, ο διευθυντής, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές της σχολικής μονάδας.

Είχαν την ιδέα, δούλεψαν πάνω σε αυτή οργανώνοντας  εννέα παιγνιώδης και ευφάνταστες δραστηριότητες, διακοσμώντας τον χώρο και μετατρέποντας το σχολείο σε παραμύθι. Στη συνέχεια  πέτυχαν τη συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς μοιράζοντας ρόλους και αρμοδιότητες με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της δημοκρατίας, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα καθενός.

Εννιά βαγόνια, εννιά δραστηριότητες, εννιά σφραγιδούλες επιβράβευσης και στο τέλος στη μηχανή του τρένου η μεγάλη έκπληξη. Ο Άγιος Βασίλης που πρόσφερε δωράκια στους μικρούς ταξιδιώτες. Οι ‘’Σταθμάρχες’’, τα Ξωτικά και οι Καλικάντζαροι ήταν οι πολύτιμοι βοηθοί των επιβατών του Πολικού Express.  Το εργαστήρι και το ταχυδρομείο του Αϊ- Βασίλη, το δέντρο των ευχών, οι μαγικές ιστορίες, νοστιμομαντέματα, zumba party, βρες το στόχο, κουτσομπολιό ήταν οι δοκιμασίες που φιλοξενήθηκαν στα βαγόνια του τρένου. Στο σταθμό οι επιβάτες βρήκαν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον και οι μικροί ταξιδιώτες το αγαπημένο face painting.

 

Συνεργαζόμενοι φορείς:

  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μουρικίου.
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μουρικίου.
  • Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου.
  • Σύλλογος Νέων Αναρράχης.
  • Σύλλογος Γυναικών’’ Άγιος Μηνάς’’ Εμπορίου.
  • Σύλλογος Ποντίων Αναρράχης.

Στην ομάδα των εθελοντών  μπήκαν γονείς μαθητών, δασκάλες χορού και φίλοι  που δήλωσαν συμμετοχή. Κι ο κύκλος όλο και μεγάλωνε και μαζί του ο ενθουσιασμός.

Συνολικά συμμετείχαν πενήντα ένας (51) εθελοντές.  Στο τρένο επιβιβάστηκαν διακόσια εβδομήντα  (270) παιδιά . Συνολικά περίπου εφτακόσιοι (700) ήταν οι επιβάτες.

Ακόμη ακούω τον ήχο της σφυρίχτρας από τους σταθμάρχες που οδηγούσαν τις ομάδες των παιδιών και των ενηλίκων στις δραστηριότητες.

Τις λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε  όπως τις παρουσίασε ο τοπικός τύπος.