Εικονικό εργαστήριο για την Άνωση

   To PhET του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, είναι σχετικά γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις εύχρηστες προσομοιώσεις που παρέχει και που αποτελούν πραγματικά πολύτιμα εργαλεία για την διδασκαλία των φυσικών επιστημών σε μαθητές γυμνασίου και όχι μόνο. Αρκετές από αυτές είναι μεταφρασμένες στα Ελληνικά.
   Διδάσκοντας αυτές τις μέρες την Άνωση στους μαθητές της Β Γυμνασίου, διαπίστωσα πως είναι μία έννοια η οποία, παρόλο που είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, δυσκολεύει εν τέλει αρκετά τους μαθητές. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω προσομοίωση καταφέραμε να βάλουμε αρκετά πράγματα στη θέση τους.
   «Παίζοντας» κανείς με αντικείμενα ίδιου όγκου, ίδιας μάζας ή ίδιας πυκνότητας και με την βοήθεια των ζυγών, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η Άνωση. Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο για την διδασκαλία της συγκεκριμένης προσομοίωσης, να δοθεί στους μαθητές κατάλληλο φύλλο εργασίας.

Άνωση
Κλικ για εκτέλεση

   

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dimid/2012/03/09/%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση