Feed
Άρθρα
Σχόλια

      Στα πλαίσια των μαθημάτων της λογοτεχνίας, της μελέτης περιβάλλοντος και της ευέλικτης ζώνης, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009, επισκέφθηκε τη Β’ τάξη του σχολείου μας η κ. Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας μεταξύ άλλων και της σειράς παιδικών βιβλίων οικολογικού περιεχομένου με ήρωα τον “Τζιτζικο-Περικλή” , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η επίσκεψή της πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των διδασκόντων στα πλαίσια του προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (www.ekebi.gr):

“Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία” 

img_0001.gifimg_0002.gif3.jpg    

     Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως υπεύθυνη του Προγράμματος Κατάρτισης Ενηλίκων και στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς).                   

        Τα παιδιά είχαν εργαστεί όλο τον προηγούμενο μήνα πάνω στα συγκεκριμένα βιβλία πραγματοποιώντας γλωσσικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και κατασκευές εικαστικών, γνωρίζοντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των κλιματικών αλλαγών.               

     Η συγγραφέας βασιζόμενη στη βιωματική μέθοδο πραγματοποίησε στην τάξη μια σειρά από μουσικοκινητικές δραστηριότητες και όχι μόνο και με τη συμμετοχή των παιδιών ζωντάνεψε τον Τζιτζικο-Περικλή και όλους τους ήρωες του βιβλίου, οδηγώντας τα παιδιά σε μια ψηφοφορία που καταδείκνυε τα προβλήματα της εποχής μας.    

     Ακολούθησε η δημιουργία από τα παιδιά ενός ομαδικού παραμυθιού και τέλος οδηγηθήκαμε στον αύλειο χώρο του σχολείου όπου παίξαμε πρωτότυπα “περιβαλλοντικά” παιχνίδια.

       Εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Σβορώνου για τη θερμή ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας, όπως και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για τη δυνατότητα που μας έδωσε να την έχουμε στο σχολείο μας.

(από κ. Δημήτρη Τσίντζα)

webp8591.gif

webp8594.gif

webp8604.gif

webp8625.gif

webp8633.gif

webp8647.gif

webp8659.gif

webp8671.gif

imgp8676.JPG

imgp8677.JPG

imgp8678.JPG

imgp8675.JPG

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων