Ποίηση μέσα από την Αγγλική Γλώσσα

Οι μαθητές και των δυο τμημάτων της Ε τάξης συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Γεφυρώνοντας δημιουργικά την Ελληνική & Αγγλική Γλώσσα μέσα από την ποίηση».Τα παιδιά έγραψαν και στόλισαν τα ποιήματά τους αφού έγινε συζήτηση μέσα στην τάξη για τα διαφορετικά είδη ποιημάτων που υπάρχουν. Το πρόγραμμα διήρκεσε 5 περίπου μήνες με μια ώρα ενασχόλησης την εβδομάδα μέσα στην τάξη. Για να δείτε δημιουργίες των μαθητών πατήστε εδώ

Μικροί Συγγραφείς

Οι μαθητές του  ΣΤ’ 2 συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Γεφυρώνοντας δημιουργικά την Ελληνική & Αγγλική Γλώσσα» που εντάσσεται στη θεματολογία της Δημιουργικής Γραφής γράφοντας μια μικρή ιστορία- κόμικ στα Αγγλικά την οποία και εικονογράφησαν. Χάρηκαν την εμπειρία να γράφουν κάτι δικό τους σε μια γλώσσα που μαθαίνουν ενώ δούλεψαν ομαδικά και υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους. Για να δείτε το έργο των μαθητών πατήστε Litsa and the rainbow

Διακρίσεις Μαθητών στην Κολύμβηση

Δύο μαθητές του σχολείου μας από την  Α΄ & Γ΄ τάξη διακρίθηκαν στο φιλικό αγώνα κολύμβησης που έγινε στα πλαίσια της Μαθητειάδας. Πρόκειται για τους Τάσο Ζάκκα από την  Α΄ τάξη που βγήκε 1ος  στο ύπτιο και 2ος  στο ελεύθερο και Χρήστο Βορδογιάννη από τη Γ ΄τάξη που βγήκε 1ος  στο ελεύθερο και 2ος  στο ύπτιο.

Η Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα

Στις 5, 6, και 7 Μαίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Στ’ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αττικό Πάρκο στα Σπάτα όπου απόλαυσαν μια υπέροχη βόλτα ανάμεσα σε μοναδικά είδη ζώων, άγρια και ήμερα ενώ η επίδειξη των δελφινιών καθήλωσε μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν την Τριλογία στην οδό Πανεπιστημίου. Πρόκειται για τρία επιβλητικά νεοκλασικά μέγαρα, το Πανεπιστήμιο (Προπύλαια), η Ακαδημία Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική των κτιρίων και τους υπέροχους κήπους με γλυπτά σπουδαίων καλλιτεχνών.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία. Τα παιδιά  επισκέφθηκαν το Μουσείο Ακρόπολης και τη Βουλή των Ελλήνων. Έγινε ξενάγηση στο χώρο του Κοινοβουλίου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα ενημέρωσης για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής. Στη συνέχεια μικροί, μεγάλοι περπάτησαν στα γραφικά δρομάκια της Πλάκας ενώ απόλαυσαν νόστιμα φαγητά, παγωτό και ψώνια αναμνηστικών ειδών. Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ έκαναν και βραδινή βόλτα στη Γλυφάδα.

Την τρίτη μέρα της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών (Παλιά Βουλή) και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θαύμασαν έργα του πολιτισμού μας.Το μεσημεράκι της Κυριακής τα παιδιά με τους συνοδούς τους πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Γέφυρα έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές και έχοντας γεμίσει με γνώσεις και ωραίες εικόνες!

20170505_115619 20170505_190808   athina 20170506_141629 20170507_112058 20170507_110245

 

 

«Ειρήνη, ένα παιδί πρόσφυγας»

Την Παρασκευή, 28/4/17, οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας είχαν μια πολύ όμορφη εμπειρία.

          Την τάξη τους επισκέφτηκαν τρεις εμψυχώτριες, η Αφροδίτη, η Χριστίνα και η Μαρία, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση, για να παρουσιάσουν μέσα από το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι στους μικρούς μαθητές/τριες το παραμύθι «Ειρήνη, ένα παιδί πρόσφυγας». Έτσι, τα παιδιά, με αφορμή το παραμύθι και με την καθοδήγηση από τις εμψυχώτριες, έπαιξαν, υποδύθηκαν ρόλους, μπήκαν στη θέση του άλλου, ένιωσαν, έμαθαν, συνεργάστηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους, διασκέδασαν. Με βιωματικό τρόπο προσέγγισαν θέματα όπως η προσφυγιά, η διαφορετικότητα, η ενσυναίσθηση, η ανάγκη κάθε ανθρώπου για αγάπη, φροντίδα,  οικογένεια, τροφή και στέγη.

"Ειρήνη, ένα παιδί πρόσφυγας"

Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Την Πέμπτη, 27/4/17, οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης του Δημ. Σχ. Γέφυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που υλοποιούν για το σχολικό έτος 2016-2017, επισκέφτηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

 Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη και «ζωντανή» βιβλιοθήκη. Αυτό που εντυπωσίασε τα παιδιά ήταν η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και ο χώρος στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Αρχικά, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο και είδαν πώς λειτουργεί μια βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια, διάβασαν το παραμύθι «Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών», όπου ο ήρωας της ιστορίας, ένας λύκος, αποδεικνύεται, μέσα από μια παραμυθοσαλάτα, ένας πολύ ευγενικός και τρυφερός λύκος και όχι ένας κακός όπως έχουμε συνηθίσει να τον συναντάμε στα παραμύθια.

Στους χώρους της βιβλιοθήκης ξεναγήθηκαν και οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη.

Δημόσια Βιβλιοθήκη

 

 

 

Παιδικό τμήμα