Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο αγιασμός για την έναρξη

της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019

            θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 πμ.

Την ημέρα του αγιασμού θα δοθούν και τα βιβλία!

 

math_panic

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Γιορτή Ιουνίου 2018!

Η συνεργασία, η αγάπη προς τους άλλους, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ήταν οι βασικές ιδέες στη σχολική γιορτή του Ιουνίου, που προετοίμασε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Αναστασία Καριπίδου, με τη συνδρομή της γυμνάστριας κ.  Σμαρώς Δημητριάδου και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου.                                         Μέσα από ομαδικές μουσικοκινητικές δραστηριότητες τα παιδιά συνεργάστηκαν και βίωσαν τα θετικά συναισθήματα του να ανήκουν σε μια ομάδα. Επίσης μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες δραστηριότητες και παιχνίδια οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανόησαν τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.                                                                                                                         Ένας από τους σκοπούς της ελληνικής εκπαίδευσης είναι η διαπαιδαγώγηση των νέων στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Βασική προϋπόθεση για να εδραιωθούν στην ψυχή και στο μυαλό των παιδιών αυτές οι αρχές, είναι να αναπτυχθούν πρώτα οι πανανθρώπινες αξίες της συμπάθειας, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της αίσθησης της ομάδας, αλλά και ο σεβασμός προς τους ανθρώπους που μπορεί να είναι διαφορετικοί από εμάς.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικές γιορτές | Σχολιάστε

Εργασίες μαθητών της Α΄ τάξης στα Αγγλικά

Για να δείτε τις εργασίες πατήστε εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Αγγλικά | Σχολιάστε

Πρόγραμμα Κολύμβησης

Ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, η Γ΄ και η Δ΄ τάξη συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε για τον δήμο μας κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων, από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κάθε Παρασκευή, έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και με πολύ ενθουσιασμό, τα παιδιά ξεκινούσαν για την πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητήριου του δήμου Χαλκηδόνος, στα Κουφάλια. Συνολικά έγιναν έξι μαθήματα κολύμβησης. Η εμπειρία ήταν μοναδική και το μάθημα με τους ειδικευμένους στην κολύμβηση γυμναστές καταπληκτικό!

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των μαθητών/τριών που συμμετείχαν με δικά τους έξοδα στο κόστος μετακίνησης. Ελπίζουμε κατά την επόμενη σχολική χρονιά το κόστος της μετακίνησης να καλυφθεί από τους δήμους.

       

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητικές δραστηριότητες | Σχολιάστε

Η Γιορτή μας στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης!

Με τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας διοργανώσαμε μία γιορτούλα, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Οι μαθητές έφεραν διάφορα αντικείμενα που συνδέονται με τον γαλλικό πολιτισμό, όπως γαλλικά κόμικς, μπλούζες με τον Πύργο του Άιφελ, ένα βιβλίο με Γάλλους εμπρεσιονιστές ζωγράφους, και ένα παραμυθάκι στη γαλλική γλώσσα.

Γνώρισαν το νόμισμα της Γαλλίας, πριν το ευρώ, δηλαδή το «γαλλικό φράγκο» και παρατήρησαν ότι πάνω του ήταν χαραγμένο το κεντρικό σύνθημα της  Γαλλικής Επανάστασης του 1789, το τρίπτυχο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα».

Τέλος μία μαθήτρια έφερε μία κατασκευή του Πύργου του Άιφελ από σιλικόνη, που το έφτιαξε ο αδερφός της, μαθητής της ΣΤ΄ τάξης !

Κλείσαμε τη γιορτούλα, με τους μαθητές να γεύονται γαλλικά γλυκά, όπως σου, προφιτερόλ, πτιφουρ, μον αμούρ, μηλόπιτα, μιλ φέιγ, κρουασάν, μαρέγκες κτλ. και να χορεύουν στους ρυθμούς γαλλικών τραγουδιών.

    

    

Δημοσιεύθηκε στη Γαλλικά, Γενικά, Εκδηλώσεις τάξεων | Σχολιάστε

Ευέλικτη Ζώνη

Με την Δ΄τάξη, στο μάθημα της Ευέλικτης ζώνης, διδαχθήκανε οι μαθητές για τον Γαλλικό Πολιτισμό (μνημεία, εορτές, διατροφικές συνήθειες, γλωσσικά δάνεια από τη γαλλική στην ελληνική κ.α.). Ανατέθηκαν εργασίες ανά ομάδες, φτιάξανε αφίσες με τα μνημεία της Γαλλίας καθώς και με λέξεις γαλλικές που χρησιμοποιούμε στην ελληνική γλώσσα!

Δημοσιεύθηκε στη Γαλλικά, Γενικά | Σχολιάστε