Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

STOMATIKI YGEIA1Για να ενημερωθείτε για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας , την υιοθέτηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής καθώς και για ενέργειες και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν πατήστε ΕΔΩ

6 Μαρτίου, λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία!

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν με δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Έτσι και στο δημοτικό σχολείο Γέφυρας οργανώθηκε ανάλογη εκδήλωση κατά της σχολικής βίας. Η εκπαιδευτικός κ. Ν. Φωτακίδου παρουσίασε στους μαθητές τις ταινίες  «Bullying: μια καθημερινή ιστορία βίας από το 1ο Δ.Σ. Πολυγύρου», «Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις!», «Οι λέξεις δαγκώνουν και πονάνε» και «Το τίμημα της σιωπής». Με αφορμή αυτές τις ταινίες ακολούθησε συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός, για τις μορφές της σχολικής βίας, για τα χαρακτηριστικά του θύτη, του θύματος και των μαρτύρων, για τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι των Locomondo «Χέρια σαν κι αυτά», όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί υψώνοντας τα χέρια στο ρυθμό του τραγουδιού είπαν το δικό τους ηχηρό ΟΧΙ κατά της σχολικής βίας!

 

Bullying (2) bullying

Καλή Σαρακοστή από τους μαθητές του Δ’2

Οι μαθητές της Δ2 τάξης έφτιαξαν Σαρακοστές με αλατοζύμη, τις οποίες στη συνέχεια έβαψαν και διακόσμησαν για να στολίσουν το σχολείο! Καλή Σαρακοστή  σε όλους!

Για να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών πατήστε ΕΔΩ

Τσικνοπέμπτη

Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας την Τσικνοπέμπτη επεφύλαξε μία έκπληξη στους μικρούς μαθητές. Μετά την 3η διδακτική ώρα λοιπόν, παραμείναμε στον αύλειο χώρο του σχολείου, για να παρακολουθήσουμε τα  δρώμενα και για να κεραστούν όλα τα παιδιά από το Σύλλογο Γονέων.

Το Παγκράτιο Άθλημα στο Σχολείο μας

Το δεύτερο δίωρο στις 6 Φεβρουαρίου 2017 το σχολείο μας υποδέχτηκε τον κ. Γουρουτζά Σταύρο, προπονητή του Παγκράτιου Αθλήματος , ο οποίος παρουσίασε το πανάρχαιο αυτό άθλημα και τις τεχνικές του στους μαθητές του σχολείου μας. Παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση αυτή και στη συνέχεια ακολούθησαν αθλοπαιδιές και εσωτερικό πρωτάθλημα σχολείου.

Για να δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση πατήστε εδώ