ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Sapere aude!)

Sapere aude! Βήμα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Νέα, δραστηριότητες, περίεργα, διακρίσεις και ό,τι προκύψει…

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για γονείς: Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών

Ιαν 201723

Computer

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, πρόκειται να διοργανωθούν επιμορφωτικές δράσεις για γονείς, η θεματολογία των οποίων θα διαμορφωθεί από τις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των γονιών.
Για τον λόγο αυτόν, σας καλούμε από τα παρακάτω ερωτήματα να επιλέξετε εκείνα που περιγράφουν τις δικές σας ανάγκες. Επίσης, να προσθέσετε οτιδήποτε επιπλέον δεν έχει συμπεριληφθεί στα παραπάνω ερωτήματα και επιθυμείτε να μάθετε.

Την πρωτοβουλία για τις επιμορφωτικές δράσεις έχει αναλάβει η Ομάδα Συνεργατών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (http://saferinternet4kids.gr/) για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και, συγκεκριμένα, οι:
Μπαφίτη Άννα (Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας),
Κασκαμανίδης Ιωάννης (Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας),
Δράγου Ευαγγελία (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής)
Μπούτσκου Λεμονιά (Μαθηματικός)
Τσορτανίδου Αθηνά (Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής).

Την υποστήριξή τους παρέχουν το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Νομού Φλώρινας.

Για το ερωτηματολόγιο κάνετε εδώ 

Συνδυαστική διδασκαλία μαθηματικών με ΤΠΕ και εναλλαγή βασικού εισηγητή με βοηθό.

Νοε 20168

Μαθηματικά στην ΣΤ΄ τάξη σε συνδιδασκαλία και παρουσία δύο εκπαιδευτικών. Χρήση της τεχνολογίας και εναλλαγή ρόλων μεταξύ εισηγητή και βοηθού (assistant). 

Πρακτικές ιδιαίτερα διαδεδομένες, και μάλλον επιτυχημένες, σε γνωστά ανά τον κόσμο εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μάθημα Μαθηματικών

Μάθημα Μαθηματικών

ITP-ASSISANT

 

Η γιορτή του «ΟΧΙ» και η ανάγκη ύπαρξης ενός κατάλληλου χώρου για σχολικές και άλλες εκδηλώσεις

Οκτ 201629

Τι όμορφη, συγκινητική, διδακτική, ψυχαγωγική η γιορτή των μαθητών των τάξεων Γ΄και Δ΄ για την 28η Οκτωβρίου 1940!!! Υπέροχοι οι μαθητές μας! Άριστοι παρουσιαστές, εξαιρετικοί ηθοποιοί, παραστατικότατοι απαγγελείς!

Οι επιμελητές εκπαιδευτικοί Μαρτσούλης Νικόλαος και Σερμπίνη Ευαγγελία πρότειναν υλικό εξαιρετικό από τις ημέρες εκείνες και άριστα επικαιροποιημένο. Αξιοποίηση της τεχνολογίας για την εντονότερη αίσθηση των ημερών τού τότε.

Θερμά Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (26) ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (36) ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (8) ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (3) ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (2) ΓΙΟΡΤΗ 27-10-16 (17)

Πόσο όμως χρειάζεται ένας χώρος στο σχολείο μας για τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Η σκηνή είναι σε λάθος θέση. Οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών σε εκδήλωσή τους έκαναν  παρεμβάσεις που αναβάθμισαν λειτουργικά τη σκηνή. Υπάρχει ανάγκη ηχητικών συστημάτων για την καλύτερη ακουστική. Ελπίδα στο προσεχές μέλλον να αναβαθμίσουμε το χώρο…

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα

Σεπ 20169

Ναι! Για κάποιους είναι η έκτη φορά. Ή η πέμπτη. Για τους νεότερους είναι η τέταρτη, η τρίτη ή και η δεύτερη…

Ναι, ναι, ναιαιαιαιαι… Για τους πιο ξεχωριστούς είναι η πρώτη. Πρώτη φορά στον Αγιασμό. Του μεγάλου πια σχολείου. Του Δημοτικού Σχολείου. Με μεγάλο σίγμα. «Το μάθαμε στο νηπιαγωγείο το μεγάλο Σίγμα».

Για σένα και για τους συμμαθητές σου των μεγαλύτερων τάξεων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η πόρτα θα ανοίξει διάπλατα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και δασκάλες) θα έχουν κι αυτοί μια διάπλατα ανοιχτή αγκαλιά για να σε υποδεχτούν. Θα είναι και ο Παππούλης της ενορίας μας εκεί. Θα τελέσει τον Αγιασμό και θα σε βρέξει με τον Βασιλικό, αν και τελευταία έχεις γίνει πολλές φορές μούσκεμα με τα πρώιμα πρωτοβρόχια. Θα πρέπει όμως να είσαι λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, γιατί τότε θα ξεκινήσει ο Αγιασμός.

Για σένα μικρούλη μου από το Αντίγονο και τον Πελαργό το λεωφορείο θα είναι στη γνωστή στάση στις 9.00. Θα σε ενημερώσουν σχετικά οι συμμαθητές σου πώς γίνεται, που είναι παλαιότεροι στο σχολείο μας.

Καλώς να έρθεις στο νέο σου σπίτι για να κάνουμε όλοι μαζί το ταξίδι των γραμμάτων, της γλώσσας, των αριθμών, της γνώσης….  

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ1

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτή Λήξης την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ιουν 201616

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 περάσαμε πολύ ευχάριστα όλοι. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2015-2016. 

Αποχαιρετίσαμε την ΣΤ΄ τάξη. Στενοχωρηθήκαμε για τον αποχωρισμό, αλλά ευχηθήκαμε για πολύ καλή σχολική ζωή και πρόοδο στο Γυμνάσιο. Ο Σύλλογος Γονέων χάρισε στους μαθητές πανέμορφα αναμνηστικά. 

Τα παιχνίδια που επιμελήθηκε η γυμνάστριά μας κυρία Δήμητρα Λιασκόνη ήταν ιδιαίτερα ψυχαγωγικά και διασκεδαστικά.

Καλό καλοκαίρι…

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (1) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (2) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (3) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (4) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (5) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (6) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (7) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (8) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (9) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (10) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (11) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (12) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (13) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (14) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (15) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (16) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (17) ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 14-6-16 (18)

 

Μουσική Παράσταση της ΣΤ΄με το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου

Μάι 201613

Την Τρίτη 10 Μαΐου οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μαζί με το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης παρουσίασαν το πρόγραμμα «Ιστορία της Μουσικής και Έλληνες μουσικοσυνθέτες». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Σχολική Σύμβουλος κυρία Στέλλα Κασίδου.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στις δασκάλες τους Νίκη Μιχούλη και Δέσποινα Μπομπόλη.

Ευχαριστούμε το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου!

Μουσική εκδήλωση ΣΤ΄ & Μουσικού σχολείου Αμυνταίου Μουσική εκδήλωση ΣΤ΄ & Μουσικού σχολείου Αμυνταίου Μουσική εκδήλωση ΣΤ΄ & Μουσικού σχολείου Αμυνταίου Μουσική εκδήλωση ΣΤ΄ & Μουσικού σχολείου Αμυνταίου Μουσική εκδήλωση ΣΤ΄ & Μουσικού σχολείου Αμυνταίου

Υποστηρίζοντας το παιδί κατά τη μετάβαση στο Γυμνάσιο και στην εφηβεία

Απρ 201620

Στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο«Προχωρώ», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο σχολείο μας για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Λεβαίας και Φιλώτα με τίτλο: «Υποστηρίζοντας το παιδί κατά τη μετάβαση στο Γυμνάσιο και στην εφηβεία». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (26) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (31) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (24)

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (12) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (11)

Την όλη εκδήλωση οργάνωσαν η Σχολική μας Σύμβουλος κυρία Στέλλα Κασίδου με τις δασκάλες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης κυρίες Νίκη Μιχούλη και Δέσποινα Μπομπόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κύριος Κίμωνας Σαββάκης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας κύριος Σταύρος Τυρπένος και ο δάσκαλος Γρηγόρης Τόιτος.

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (12)

Ο Κίμωνας Σαββάκης

Ο Κίμωνας Σαββάκης

Γονείς και εισηγητές μαζί με τον Διευθυντή Π.Ε. Φλώρινα Κίμωνα Σαββάκη

Γονείς και εισηγητές μαζί με τον Διευθυντή Π.Ε. Φλώρινα Κίμωνα Σαββάκη

Πρώτη ξεκίνησε η κυρία Κασίδου με την παρουσίαση του προγράμματος από το δημοτικό στο γυμνάσιο «Προχωρώ». Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ανησυχίες και στα προβλήματα των παιδιών ως προς το νέο σχολείο.

Η Στέλλα Κασίδου

Η Στέλλα Κασίδου

Ακολούθησε η κυρία Άννα Πολατίδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων που μίλησε για τις Αλλαγές και τις Ανάγκες στην εφηβεία: το δράμα του αστακού. Μια παρουσίαση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική για την κρίσιμη περίοδο κάθε ανθρώπου, αυτήν της εφηβείας.

Η Άννα Πολατίδου

Η Άννα Πολατίδου

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (24)

Η κυρία Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και βασική συντελεστής στο πρόγραμμα καταπιάστηκε με την επικοινωνία γονέων και εφήβων. Η επικοινωνία με το παιδί που μεγαλώνει: Ρίζες για να ανήκει και φτερά για να πετάξει…

Η Άννα Μπαφίτη

Η Άννα Μπαφίτη

Η επόμενη παρουσίαση του κυρίου Σπύρου Παπαχαρίση, υπεύθυνου του ΣΕΠ-ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας είχε να κάνει με τις εκπαιδευτικές δομές του Γυμνασίου. Οι γονείς γνώρισαν έτσι καλύτερα όλα όσα διέπουν τη λειτουργία του ελληνικού γυμνασίου.

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (005)

 

Το Γυμνάσιο Φιλώτα παρουσιάστηκε διεξοδικά και επιμελημένα από την καθηγήτρια μαθηματικών κυρία Μπούτσκου Παναγιώτα. Όλες οι πτυχές και οι παράμετροι του σχολείου που θα υποδεχτεί τους μαθητές της φετινής μας ΣΤ΄ από την προσεχή σχολική χρονιά.

Η Παναγιώτα Μπούτσκου

Η Παναγιώτα Μπούτσκου

Την εκδήλωση έκλεισαν οι δασκάλες μας κυρίες Νίκη Μιχούλη και Μπομπόλη Δέσποινα. Ενημέρωσαν τους γονείς για όλες τις δράσεις που πραγματοποίησαν με τους μαθητές. Αναφέρθηκαν σε όλα αυτά που διαπίστωσαν από την όλη διαδικασία των τελευταίων μηνών.

Οι δασκάλες Δέσποινα Μπομπόλη και Νίκη Μιχούλη

Οι δασκάλες Δέσποινα Μπομπόλη και Νίκη Μιχούλη

Η κυρία Δέσποινα Μπομπόλη

Η κυρία Δέσποινα Μπομπόλη

Η Νίκη Μιχούλη

Η Νίκη Μιχούλη

Συμπερασματικά: Πρόκειται για μια δράση η οποία ανέδειξε την ανάγκη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και κατά κάποιο τρόπο «εκπαίδευση» των μαθητών για αυτήν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016

Μαρ 201625

Όμορφες στιγμές από τον εκκλησιασμό και την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016 στο Φιλώτα! Αν και ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός παρ” αυτά ήταν πολύ όμορφα. Μερικές φωτογραφίες από την παρουσία  του σχολείου μας στις εκδηλώσεις.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (15) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (14) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (13) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (12) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (11) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (10) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (9) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (8) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (7) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (6) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (5) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (4) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (3) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (2)

Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο σχολείο μας

Μαρ 201621
Αποτύπωση τυπικού σκηνικού χρήσης του διαδραστικού Προτζέκτορα.

Αποτύπωση τυπικού σκηνικού χρήσης του διαδραστικού Προτζέκτορα.

Σήμερα λάβαμε Email από το Υπουργείο Παιδείας για τη χρησιμότητα των Τεχνολογιών στο δημόσιο σχολείο.

Το σχολείο μας τα τελευταία 4 χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να «εισέλθει» στη σύγχρονη εποχή με στόχο την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). 

Οι φωτογραφίες είναι από διαδραστικούς προβολείς που χρησιμοποιούμε στο σχολείο

Οι φωτογραφίες είναι από διαδραστικούς προβολείς που χρησιμοποιούμε στο σχολείο

Διαδραστικοί μολύβια

 

 

 

Όλες οι αίθουσες του σχολείου είναι εξοπλισμένες με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή συνδεδεμένο με διαδραστικό βιντεοπροβολέα που «δίνει ζωή» στον λευκό πίνακα μαρκαδόρου. Όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και έχουν σύνδεση ιντερνέτ. Έτσι μπορούν να έχουν άμεση και ταχύτατη πρόσβαση σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Διαδραστικοί χάρτες, γλωσσολογικές πληροφορίες, ψηφιακή μορφή των βιβλίων και διαδραστική παρέμβαση ή επεξεργασία αυτών, διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο, ηλεκτρονικά εικονικά εργαλεία,  κ.ά. αποτελούν καθημερινότητα στις αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί με εσωτερική επιμόρφωση και άσκηση να αξιοποιούν όλη αυτήν την τεχνολογική φιλοσοφία. Και φυσικά κάθε μέρα προστίθεται και ένα καινούργιο στοιχείο, μια καινούργια τεχνική προς χρήση και ουσιαστική αξιοποίηση του όλου concept.

Κατά συνέπεια η καινοτομία της προηγούμενης μέρας προκύπτει ως υποδομή της καινοτομίας της επομένης. 

Διαβάστε το μήνυμα το οποίο είναι γεμάτο προσεγγίσεις που εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στο σχολείο μας:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, προχωρά στην σταδιακή αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών όλων των σχολείων.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο θα είναι καινοτόμο, ελκυστικό για τους μαθητές και θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους, σε ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί διευκολύνονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και να αναπτύξουν τις ικανότητες των μαθητών. Σε αυτό θα συμβάλλει και η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η αναβάθμιση αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις ψηφιακές υποδομές του σχολείου που βελτιώνουν την παιδαγωγική – διδακτική διαδικασία. Θα αφορά υπολογιστές, συστήματα ρομποτικής και αισθητήρων, τρισδιάστατους εκτυπωτές και βοηθητικό εξοπλισμό και θα στηρίζεται σε ανοιχτές τεχνολογίες και πρότυπα, καθώς η χρήση των ανοιχτών τεχνολογιών:

(α) Συμβάλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σχολείο πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον για τη μαθητική κοινότητα, καλλιεργώντας την διερευνητική μάθηση

(β) Παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους,

(γ) Ενισχύει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν ένα σχολικό περιβάλλον αναβαθμισμένο με σύγχρονες υποδομές και παιδαγωγικές πρακτικές, ώστε να εκπαιδεύσουν μαθητές με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τον κόσμο του αύριο, όπως αυτός διαμορφώνεται σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο.«

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και δημοτικό σχολείο Φιλώτα

Μαρ 201620

Τωρινοί και περσινοί μαθητές μας βραβεύτηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), Παράρτημα Φλώρινας για τις επιδόσεις τους σε διαγωνισμούς Μαθηματικών.
Συγχαρητήρια στο Γιώργο, στη Νάνσυ, στη Βηθλεέμ, στη Βάσω, στη Μελίνα, στην Αναστασία!
Πάντα τέτοια!!!
Υ.Γ. Ευχαριστούμε τη δασκάλα κα. Νίκη Μιχούλη για την παρουσία της στην εκδήλωση και τις φωτογραφίες!

ΝάνσηΓιώργος Βηθλεέμ Αναστασία, Εύα Μελίνα-Γιώργος-Νάνση

 

Η εθνική Νεανίδων Χάντμπολ στο σχολείο μας

Μαρ 201615

Σήμερα είχαμε μια πολύ όμορφη και συνάμα άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη! Μας επισκέφτηκε η Εθνική Ομάδα Νεανίδων του Handball της Ελλάδας. Οι αθλητικότατες και πανέμορφες νεάνιδες προετοιμάζονται για το τουρνουά της Κροατίας το οποίο θα κρίνει ποιες ομάδες θα προκριθούν στα τελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αναμνηστική φωτογραφία με εκπαιδευτικούς και τη Σχολική Σύμβουλο κα. Στέλλα Κασίδου

Αναμνηστική φωτογραφία με εκπαιδευτικούς και τη Σχολική Σύμβουλο κα. Στέλλα Κασίδου

Οι διεθνείς αθλήτριες επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις. Ενημέρωσαν τους μαθητές και απάντησαν σε ερωτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η προσέγγιση των κοριτσιών όσων αφορά τη ζωή του αθλητή, ο οποίος είναι ταυτόχρονα μαθητής, φοιτητής ή επιστήμονας. Διέκριναν την προτεραιότητα να είναι ο αθλητής και καλός μαθητής.

Ευχαριστούμε την ομοσπονδία του Χάντμπολ για την επιλογή του σχολείου μας. Να ευχηθούμε στην ομάδα καλούς αγώνες και πρόκριση στα τελικά!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (10)ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (9)ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (8) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (7) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (6) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (4) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (3) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (16) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (15) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (13) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (11)

 

Αποκριές στο Σχολείο μας

Μαρ 201612

Οι μαθητές ντύθηκαν… Ήθελαν μουσική και χορό… Ο Διευθυντής ετοίμασε το ηχοσύστημα, αλλά οι μουσικές επιλογές δεν άρεσαν. Ανέλαβε ο μαθητής Νίκος Κανάκης και ενθουσίασε μαθητές και… δασκάλες!!!

Για περισσότερες φώτο στο σχολείο…

apokries11-3-16 (1) apokries11-3-16 (2) apokries11-3-16 (3) apokries11-3-16 (4)

Κάτι… ελάχιστο… για την Ειδομένη….

Μαρ 201612

Προσφορά των μαθητών μας και των οικογενειών τους για είδη εξυπηρέτησης βασικών αναγκών προς τους Πρόσφυγες της Ειδομένης! 

Μεταφορά των ειδών στο Λύκειο του Φιλώτα και από εκεί στην Ειδομένη. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους καθηγητές και τον Διευθυντή του Λυκείου Φιλώτα!

Ευχαριστούμε τον Παντελή Γρηγοριάδη για όλα!

Ευχαριστούμε τον Παντελή Γρηγοριάδη για όλα!

Μάθημα στις λίμνες Χειμαδίτιδα και Ζάζαρη…

Φεβ 201623

Το μάθημα της Γεωγραφίας στην Ε΄ τάξη καταπιάνεται με τα της Ελλάδας. Ένα κεφάλαιο έχει να κάνει με τις λίμνες της.

Έτσι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 αποφασίσαμε να κάνουμε το μάθημα στις λίμνες. Πάνω και δίπλα τους. Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε τις γειτονικές μας, Χειμαδίτιδα και Ζάζαρη. Εξαιρετικός καιρός!!! Σύμμαχος για εμπεριστατωμένη έρευνα και επίσκεψη…

 

Ο ήλιος που πριν από λίγη ώρα σαν να εξήλθε της λίμνης, οι πρωινοί υδρατμοί, η μόλις διακριτή ομίχλη... Το μάθημα για τις λίμνες με φυσικό βιβλίο...

Ο ήλιος που πριν από λίγη ώρα σαν να εξήλθε της λίμνης, οι πρωινοί υδρατμοί, η μόλις διακριτή ομίχλη… Το μάθημα για τις λίμνες με φυσικό βιβλίο…

Λίγο μετά της 9 το πρωί η λίμνη Χειμαδίτιδα. Ένα εντυπωσιακό, "αγγελοπουλικό" σκηνικό! Μας ενθουσίασε όλους.

Λίγο μετά της 9 το πρωί η λίμνη Χειμαδίτιδα. Ένα εντυπωσιακό, «αγγελοπουλικό» σκηνικό! Μας ενθουσίασε όλους.

Πόσο καλύτερα σχεδιασμένο (κατά σύμπτωση δηλαδή)! Στο δρόμο μας και ο μέγας γνώστης των λιμνών και όλων των οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής, ο βιολόγος Λάζαρος Γεωργιάδης. Μας ενημέρωσε, μας δίδαξε και μας έπεισε για την ανάγκη φροντίδας και αξιοποίησης των λιμνών. Των γνωστών-άγνωστων λιμνών μας…

Ο βιολόγος Λάζαρος Γεωργιάδης μας ενημερώνει-διδάσκει για τις λίμνες, τη χλωρίδα και την πανίδα τους.

Ο βιολόγος Λάζαρος Γεωργιάδης μας ενημερώνει-διδάσκει για τις λίμνες, τη χλωρίδα και την πανίδα τους.

Οι μαθητές και οι δασκάλες Παπαθανασίου Ολυμπία και Πετσίβα Μαρία έβγαλαν πολλές και όμορφες φωτογραφίες για το αρχείο μας και για μετέπειτα μελέτη.

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Φλώρινας για τη διάθεση λεωφορείου. 

ΜΑΘΗΤΕΣ &  ΔΑΣΚΑΛΟΙ 004 ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΑΖΑΡΗ

Ερωδιός κοντά στη λίμνη Χειμαδίτιδα. Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Κυράκη Βαΐα.

Ερωδιός κοντά στη λίμνη Χειμαδίτιδα. Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Κυράκη Βαΐα.

Η λίμνη Ζάζαρη τροφοδοτεί με νερό τη λίμνη Χειμαδίτιδα.

Η λίμνη Ζάζαρη τροφοδοτεί με νερό τη λίμνη Χειμαδίτιδα.

DSC04797 ZAZARI

Την Τετάρτη 27 Ιαν. 2016 επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Ιαν 201626

clock-08-10

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά, στις 8.10 .

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 9 το πρωί στο σχολείο

Ιαν 201625

clevon_900_sm

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 θα ανοίξουμε στις 9 το πρωί. Την απόφαση αυτή πήρε ο Δήμαρχος Αμυνταίου επικαλούμενος τις κακές καιρικές συνθήκες.

Οι μαθητές από Αντίγονο και Πελαργό θα βρίσκονται στη στάση τη γνωστή ώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου πάλι θα έρθετε στις 9.

Ιαν 201618

9uhrΤην Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 θα ανοίξουμε στις 9 το πρωί. Την απόφαση αυτή πήρε ο Δήμαρχος Αμυνταίου επικαλούμενος τις κακές καιρικές συνθήκες.

Οι μαθητές από Αντίγονο και Πελαργό θα βρίσκονται στη στάση τη γνωστή ώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα έρθετε στις 9.

Ιαν 201617

Wecker 9 Uhr

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 θα ανοίξουμε στις 9 το πρωί. Την απόφαση αυτή πήρε ο Δήμαρχος Αμυνταίου επικαλούμενος τις κακές καιρικές συνθήκες.

Οι μαθητές από Αντίγονο και Πελαργό θα βρίσκονται στη στάση τη γνωστή ώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας

Δεκ 201523

Μια πολύ όμορφη γιορτή έλαβε χώρα σήμερα στο σχολείο μας…

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων με τις δασκάλες τους μας εξέπληξαν… 

Σήμερα φάνηκε η ανεπάρκεια του υπάρχοντος χώρου για εκδηλώσεις-παραστάσεις στο σχολείο μας. Θα πρέπει σαν τοπική κοινότητα να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον…

Ένα βίντεο με φωτοκολλάζ από την εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

 

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλώτα στο σχολείο μας

Δεκ 201522

Οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλώτα μάς τραγούδησαν Ποντιακά και Θρακιώτικα Κάλαντα. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους Ευχόμαστε Καλές Γιορτές

KALANTA gym 001

« Παλιότερα άρθρα
Μαρτίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Επισκέψεις από 9-2-2013

Ο καιρός στο Φιλώτα

Η ώρα στο σχολείο μας

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικές εκδηλώσεις για αυτή την ομάδα.


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων