Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ενημερωτική συνάντηση για τις βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Ενημερωτική συνάντηση για τις βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

3Την Κυριακή 10 Απρίλιου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων με θέμα «Βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», με ομιλητές τους γονείς του σχολείου μας, κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Περιβαλλοντολόγο Μηχανικό και κ. Μπαλάσκα Αθανάσιο, Φυσικό Ραδιοηλεκτρολόγο και εκπαιδευτικό στο 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής.

1Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση και παρουσίαση των ομιλητών από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κώστα Βλαχόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον ενημερωτικών και επιμορφωτικών συναντήσεων για γονείς και εκπαιδευτικούς, αποτέλεσε το γεγονός της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά μας. Με την επαγγελματική του ιδιότητα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο Πρόεδρος εξήγησε ότι στόχος του συλλόγου είναι να ενημερώσει σωστά, ψύχραιμα και υπεύθυνα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για την επιστημονική γνώση γύρω από το θέμα, να κάνει προτάσεις σωστής χρήσης της τεχνολογίας και να υποδείξει τρόπους προστασίας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

2Ο κ. Μπαλάσκας αφού ανέλυσε θεωρητικά τι είναι ακτινοβολία, παρουσίασε τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής πάνω στο θέμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας καθώς και την επικρατούσα κατάσταση από πλευράς ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο δήμο Αγίας Παρασκευής. Η παρουσίαση του κ. Μπαλάσκα ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις του για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ομιλητής, ως εκπαιδευτικός, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών πάνω στην ορθή χρήση των ασύρματων συσκευών, μέσω προγραμμάτων αγωγής υγείας.

5O κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό, παρουσίασε τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών οργανισμών (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Επιτροπή Έρευνας για τον Καρκίνο κ.λ.π) και περιέγραψε τρόπους προστασίας από την ηλεκτρονική ακτινοβολία στο σπίτι, στο σχολείο, και στο ευρύτερο αστικό και φυσικό περιβάλλον.

6Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιτροπών για το θέμα των κεραιών στην πόλης μας, έκλεισε με διατύπωση ερωτημάτων και συζήτηση για το σημαντικό αυτό ζήτημα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που αφορά τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και σχετίζεται άμεσα με την υγεία μας.

Δείτε τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Η παρουσίαση του κ. Αθανασίου Μπαλάσκα εδώ

Η παρουσίαση του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου  εδώ

4


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση