Επίσκεψη μαθητριών του σχολείου μας στο σχολείο ειδικής αγωγής ΕΕΕΕ Κέρκυρας,

Την τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ομάδα μαθητριών της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕ Κέρκυρας (σχολείο ειδικής αγωγής) με συνοδό καθηγήτρια της κα. Σπυριδούλα Τσουκιά. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν αρχικά από τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ  κ. Τηλέμαχο Γαβαλά για θέματα ειδικής αγωγής και  ξεναγήθηκαν χωριστά  σε ομάδες από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ στις αίθουσες και στο εργαστήρι κηπουρικής του σχολείου.

Στη συνέχεια οι μαθητές και των δυο σχολείων χωρισμένοι  σε ομάδες έφτιαξαν ζαχαρωτά, έπαιξαν μουσική με τις κιθάρες τους, τραγούδησαν και χόρεψαν,    παρακολούθησαν στο εργαστήρι πληροφορικής τις εργασίες των μαθητών, ενημερώθηκαν από μαθήτρια special Olympics  για τις εμπειρίες της και έφαγαν όλοι μαζί τα γλυκά που έφτιαξαν.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη μαθητριών του σχολείου μας στο σχολείο ειδικής αγωγής ΕΕΕΕ Κέρκυρας,

Ενημέρωση για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

Συνεχίστηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 η ενημέρωση μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας που ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 19η Νοεμβρίου η οποία έχει χαρακτηριστεί «Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση» και αποσκοπεί στην  ευαισθητοποίηση των μαθητών από παραβατικές συμπεριφορές μέσω  των εφαρμογών του διαδικτύου, (αποπλάνηση/¨grooming¨, ¨sexting¨, σεξουαλικός εκβιασμός).

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

Εκδήλωση για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, Αστυνόμος Α’ (ΥΓ) κ. Κατραμάδος Αναστάσιος και μίλησε σε μαθητές της Γ΄ και της Β’ τάξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 19η Νοεμβρίου η οποία έχει χαρακτηριστεί «Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση». Στόχος ήταν η ανοιχτή συζήτηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών από παραβατικές συμπεριφορές μέσω  των εφαρμογών του διαδικτύου, (αποπλάνηση/¨grooming¨, ¨sexting¨, σεξουαλικός εκβιασμός).

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κατραμάδο για την συνεισφορά του καθώς και για την προθυμία του να επαναλάβει την εκδήλωση  με σκοπό την ενημέρωση περισσότερων μαθητών.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση

Συγχαρητήρια !

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της Α΄τάξης του σχολείου μας Κωνσταντίνο Τζαφέστα για την βράβευση του απο τη Παλαιά Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στον ετήσιο διαγωνισμό στη μνήμη του Σπύρου Μοτσενίγου.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Συγχαρητήρια, Τάξη Α | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγχαρητήρια !

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN και στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού

Από 8 Νοεμβρίου μέχρι και 13 Νοεμβρίου μαθητές από τη Β και Γ τάξη του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη της Ελβετίας και στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο CERN.

Στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τεκμήρια από τη δράση του συγκεκριμένου οργανισμού και να εκτιμήσουν την προσφορά του σε συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο που χρειάζονται βοήθεια.

Στο Ερευνητικό Κέντρο CERN ξεναγήθηκαν από Έλληνες ερευνητές που εργάζονται εκεί και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πειράματα και τα αποτελέσματά τους που διεξάγει το κέντρο αυτό. Γνώρισαν του επιταχυντές σωματιδίων και τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη οι μαθητές ξεναγήθηκαν και άκουσαν για την ιστορία  μιας σειράς πόλεων που επισκέφτηκαν όπως για παράδειγμα το Μιλάνο, τη Λουκέρνη, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη, τη Λωζάνη και τη Γενεύη.

Το ταξίδι ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για μαθητές και συνοδούς και οι γνώσεις που αποκόμισαν όλοι είναι ανεκτίμητες.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Εκδρομή, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Τάξη Β, Τάξη Γ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN και στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

O χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τρίτη 19 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Δείτε την εγκύκλιο

Δημοσιεύθηκε στη Πανελλαδικές, Τάξη Γ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Οδηγίες κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023 (Γεννημένοι το έτος 2002)

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2020 (από 02 Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Τάξη Γ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγίες κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023 (Γεννημένοι το έτος 2002)

Επίσκεψη στην έκθεση «Άγγελος Γιαλλινάς»

Στις 15 Οκτωβρίου τμήμα της Γ΄τάξης του Τομέα Ανθρωπιστικών σπουδών του σχολείου μας ξεναγήθηκε στην αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Άγγελο Γιαλλινά με θέμα:  «Με φως και χρώμα κερκυραϊκό» που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας , με αφορμή τα 80 χρόνια από το θάνατο του.

Η επιμελήτρια της έκθεσης  κυρία Μαρίνα Παπασωτηρίου καθώς και η κυρία Βάσω Σκορδίλη , με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον παρουσίασαν τα εκθέματα προκαλώντας το ενδιαφέρον των μαθητών , σε μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με μια άγνωστη ως τώρα πτυχή του έργου του. Ευχαριστούμε πολύ τόσο τους διοργανωτές όσο και το σύνολο των μαθητών και μαθητριών που με το δικό τους «φως» και «χρώμα» πλαισίωσαν την επίσκεψη.

 

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Τάξη Γ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στην έκθεση «Άγγελος Γιαλλινάς»

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Ενημερωτική εγκύκλιος σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%.

Δείτε την εγκύκλιο

Δημοσιεύθηκε στη Πανελλαδικές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Το σχολείο μας στην ROCK OPERA

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , εγκεκριμένες από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου μαθητές μας παρακολούθησαν με μεγάλη χαρά , μαζί με πλήθος μαθητών από άλλα σχολεία , στο Δημοτικό Θέατρο το μιούζικαλ WE WILL ROCK YOU!

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το σχολείο μας στην ROCK OPERA