ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει της ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο των μαθητών/τριών και της παράδοσης βαθμολογίας Α΄ τριμήνου για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2017 σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη δοθεί, γνωρίζουμε στους γονείς ότι θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, που αφορά τη λειτουργία των σχ. μονάδων Π.Ε., μόνο μετά τις 13:15.
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω, τα οποία αφορούν τη λειτουργία του σχολείου τις επόμενες ημέρες:
Κλειστό το σχολείο την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017.
Την Τρίτη 12-12-2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω υποχρεωτικής συμμετοχής των Εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος της 54ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.
Εκκλησιασμός
Το σχολείο θα μεταβεί για Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει. Την ημέρα αυτή το υπόλοιπο πρόγραμμα (κανονικό και ολοήμερο) θα υλοποιηθεί κανονικά.
Παράδοση βαθμολογίας – ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών
Θα γίνει παράδοση βαθμολογίας για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων ως εξής:
19/12/2017 οι εκπαιδευτικοί Αντωνιάδου Αναστασία (Β2), Δρόσου Αικατερίνη (Ε1), Καραμιχαήλ Στυλιανή (πληροφορική), Λάχλου Σοφία (Γαλλικά), Μιχαλακέλλης Ελευθέριος (Αγγλικά), Παπά Ειρήνη(ΣΤ1), Παπαγεωργίου Βασιλική(ΣΤ2), Παπαδημητρίου Φανή(Γ2), Παπαπαναγιώτου Λυδία(Δ2), Πρίφτη Σταματίνα(Α1), Σομπότη Χριστίνα(Α2), Σπύρου Ισιδώρα(Β1), Στάθη Αικατερίνη (μουσικής).
20/12/2017 οι εκπαιδευτικοί Αθανασίου Παναγιώτης (Τ.Ε), Ανδρέου Κωνσταντίνα(Δ1), Αρκουμάνη Βαρβάρα (Φυσική Αγωγή), Βασιλάκης Νικόλαος (Φυσική Αγωγή), Διαμαντοπούλου Αθηνά (Θεατρική Αγωγή), Κατσαρλίνου Όλγα (Αγγλικά), Μέμτσα Καλλιόπη(Ε2), Πλαμάδα Ελισσάβετ(Γ3), Σελίμη Παναγιώτα(Γ1), Σωτηρίου Σωτήριος (εικαστικά).
Σας γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αφορούν το χρόνο ενημέρωσης των γονέων βασίζονται στα οριζόμενα από το Π.Δ. 79/2017 το οποίο ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
1. Η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών το μήνα Δεκέμβριο θα γίνει συγχρόνως με την παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου. Για την ημέρα αυτή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
2. Καλείστε για ενημέρωση σχετικά με τη ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων), που ιδρύθηκε στο σχολείο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μμ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-11-2017

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28-11-2017 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό, όπως και όλα τα σχολεία της περιοχής, λόγω συμμετοχής των Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-11-2017 ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα 17/11/2017 όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η γιορτή στο σχολείο μας για τον εορτασμό της επετείου της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την E΄ τάξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8:15. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 10:00 με ευθύνη των γονέων τους. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και το δρομολόγιο επιστροφής των σχολικών λεωφορείων. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

• ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η σχολική μας κοινότητα, όπως και όλες οι σχολικές μονάδες της ελληνικής επικράτειας, αποτελεί μια μικρογραφία της ευρύτερης κοινωνίας μας. Το σχολείο οφείλει να προετοιμάσει το μαθητικό πληθυσμό του για την όσο το δυνατόν ομαλότερη ένταξή του σε αυτήν, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες της δημοκρατικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε ένα σύνολο κανόνων, που θα μας βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Έτσι θα εξασφαλίσουμε την ομαλή συνεργασία όλων μας (διεύθυνσης – εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών/τριών) μέσα σε παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό κλίμα.

• ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το σχολείο μας ανήκει στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (Ε.Τ.Ο.Δ.Σ.) και λειτουργεί με το παρακάτω ωράριο:
ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08:00 – 08:15 15’ Υποδοχή μαθητών
08:15 – 09:40 85’ 1η διδακτική περίοδος
09:40 – 10:00 20’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10:00 – 11:30 90’ 2η διδακτική περίοδος
11:30 – 11:45 15’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:45 – 12:25 40’ 5Η διδακτική ώρα
12:25 – 12:35 10’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:35 – 13:15 40’ 6η διδακτική ώρα
Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
13:15 – 13:20 5’ Αποχώρηση μαθητών/τριών του υποχρεωτικού προγράμματος
Μετάβαση μαθητών/τριών Ολοήμερου σχολείου στην αίθουσα σίτισης
13:20 – 14:00 40’ 1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος Σίτιση
14:00 – 14:15 15΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
14:15 – 15:00 45΄ 2η διδακτική ώρα Ολοήμερου Προγράμματος
Μελέτη – Προετοιμασία
Λήξη 1ης βάρδιας Ολοήμερου Προγράμματος
15:00 – 15:15 15΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
15:15 – 16:00 45΄ 3η διδακτική ώρα Ολοήμερου Προγράμματος
Επιλογή διδακτικού αντικειμένου
Λήξη ολοήμερου προγράμματος

• ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η συμμετοχή των μαθητών /τριών πρέπει να είναι τακτική, ενεργός και συστηματική.

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική η φοίτηση των μαθητών/τριών. Πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος απουσίας του μαθητή/τριας από το σχολείο και να ενημερώνεται εγκαίρως η Διεύθυνση του σχολείου και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος.
 Οι μαθητές/τριες οφείλουν να τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος και κάθε άλλης σχολικής δραστηριότητας.
 Οι μαθητές/τριες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φύγουν πριν από τη λήξη των μαθημάτων, εκτός και αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος. Στην περίπτωση αυτή, τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από το γονέα – κηδεμόνα, αφού ενημερωθεί ο δάσκαλος του τμήματος και η Διεύθυνση και συμπληρωθεί υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνεται ο λόγος αποχώρησης και η ανάληψη ευθύνης της αποχώρησης του μαθητή/τριας από το γονέα – κηδεμόνα.
 Είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο υγιή και έχοντας πλήρως αναρρώσει από τυχόν ασθένειες, ώστε και τα ίδια να παρακολουθούν το σχολικό τους πρόγραμμα, αλλά και να μην αποτελούν αιτίες μετάδοσης ασθενειών. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση φάρμακου στους μαθητές/τριες από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου.
 Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα Φυσικής Αγωγής και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Ατομικού Δελτίου Υγείας, το οποίο συμπληρώνεται από παιδίατρο και έχει τριετή ισχύ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας οφείλουν να προσκομίσουν στο σχολείο οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών των Α΄ και Δ΄ τάξεων.
 Σε περιπτώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας ή αριθμών τηλεφώνων να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο.
 Οι γονείς των παιδιών των μικρότερων τάξεων (Α’, Β΄ και Γ’) να γράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο και το τμήμα κάθε μαθητή/τριας στα δοχεία φαγητού και νερού, καθώς και στα μπουφάν και στις ζακέτες τους.
 Σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών συνθηκών, σεισμού, πυρκαγιάς, κ.λ.π. οι γονείς θα ενημερώνονται για τη λειτουργία του σχολείου από το ιστολόγιό μας (http://blogs.sch.gr/2dimpaian/).

• ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται με σχολαστικότητα το ωράριο προσέλευσης των μαθητών /τριών. Οι μαθητές/τριες προσέρχονται από τις 08:00 έως τις 08:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Στη συνέχεια η πόρτα της εισόδου θα παραμένει κλειστή, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες να απασχοληθούν απρόσκοπτα με το έργο τους.
 Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στη σωστή λειτουργία του σχολείου μας. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια καθυστερήσει δικαιολογημένα και σε συνεννόηση με τον δάσκαλο της τάξης ή τον Διευθυντή του σχολείου έρχεται συνοδευόμενος/η από το γονέα/κηδεμόνα του/της κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος και όχι κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής περιόδου.
 Οι γονείς και οι κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους ως την κεντρική είσοδο του σχολικού χώρου (πεζόδρομος) και, αφού βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους εισήλθαν στο προαύλιο, αποχωρούν αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι της έναρξης του ωρολογίου προγράμματος.
 Δεν επιτρέπεται οι γονείς/κηδεμόνες να εισέρχονται στους χώρους του σχολείου προκειμένου να συνοδεύουν τους μαθητές/τριες.
 Οι μαθητές/τριες, κατά την πρωινή προσέλευση, δεν εισέρχονται στο εσωτερικό του σχολείου αλλά στον προαύλιο χώρο με τις τσάντες τους.

• ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Αλλόθρησκοι κα ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, ωστόσο πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

• ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές/τριες κατεβαίνουν στον προαύλιο χώρο που έχει καθοριστεί για κάθε τάξη (Α΄,Β ΄, Γ΄ στο πάνω προαύλιο και Δ΄,Ε΄,ΣΤ, στο κάτω προαύλιο). Απαγορεύεται αυστηρά η παραμονή των μαθητών/τριών στις αίθουσες κα τους διαδρόμους του σχολικού κτηρίου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας καθορίζεται από τους εκπαιδευτικούς ο χώρος παραμονής των μαθητών.
 Το διάλειμμα είναι χρόνος χαλάρωσης, παιχνιδιού και ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων. Ως εκ τούτου:
 Οι μαθητές/τριες οφείλουν να αποφεύγουν τσακωμούς και διαπληκτισμούς και για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί απευθύνονται στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο.
 Για να μη δημιουργούνται προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, απαγορεύονται τα κάθε είδους παιχνίδια που μπορεί να φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι τους.
 Οι μαθητές/τριες οφείλουν να έχουν ήδη από το σπίτι τους το δεκατιανό τους και να μην το παραλαμβάνουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος από τους γονείς/κηδεμόνες τους. Για λόγους υγιεινής, σας συμβουλεύουμε να φυλάσσεται καταλλήλως (π.χ. σε ειδικό σακουλάκι τροφίμων, ισοθερμικό τσαντάκι φαγητού) επειδή είναι σύνηθες οι μαθητές/τριες να αφήνουν εκτεθειμένο το φαγητό τους στους χώρους του προαυλίου.
 Στην προσπάθειά μας να αναπτυχθεί η συνέπεια και η υπευθυνότητα των παιδιών, δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή του σχολικού προγράμματος εν γένει προσωπικά τους αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, ρούχα, κλπ.) που έχουν ξεχάσει στο σπίτι.

 Μόλις χτυπήσει το κουδούνι οι μαθητές/τριες, αφού κάνουν γραμμές, εισέρχονται με τάξη στο κτήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. Έχουν ήδη τελειώσει το φαγητό τους κα έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους.

• ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται ως εξής:
 Στο τέλος του 6ώρου στις 13:15 από την είσοδο-έξοδο (πεζόδρομος) του σχολείου και από την οδό Ανθηρού για όσα παιδιά χρησιμοποιούν το πούλμαν, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια.
 Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια έχει ξεχάσει να πάρει κάποιο προσωπικό του/της αντικείμενο (βιβλία, τετράδια, ρούχα, κλπ.) θα το παραλαμβάνει την επόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
 Όσοι μαθητές/τριες είναι εγγεγραμμένοι/ες στο Ολοήμερο πρόγραμμα μπορούν να αποχωρούν είτε στις 15:00 είτε στις 16:00 ανάλογα με τη δήλωση που έχουν υποβάλει οι γονείς – κηδεμόνες για την ακριβή ώρα αποχώρησής τους.
 Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν την αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας των παιδιών τους μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει και να γνωρίζουν το ωράριο του σχολείου και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις που θα δίνονται στους μαθητές/τριες σε περίπτωση τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας (εορτές, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, κλπ.)
 Όσοι ενήλικες συνοδεύουν τους μαθητές/τριες κατά την αποχώρησή τους, πρέπει να βρίσκονται εγκαίρως στις εξόδους του σχολείου. Έτσι εξασφαλίζεται και η καλή ψυχολογία των παιδιών και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
 Σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης οι μαθητές/τριες θα βρίσκονται στο κάτω προαύλιο (που συνορεύει με το 2ο Νηπιαγωγείο), από όπου θα γίνεται η παραλαβή τους με απόλυτη τάξη, σύμφωνα με το σχέδιο ετοιμότητας της Πολιτικής Άμυνας του σχολείου μας και αφού οι γονείς ενημερώσουν το δάσκαλο του τμήματος.
 Οι τακτικές ανά μήνα ενημερώσεις των γονέων για την πρόοδο των παιδιών θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος. Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (ολοήμερο πρόγραμμα) και την απρόσκοπτη επικοινωνία εκπαιδευτικών – γονέων οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν από τον χώρο του σχολείου στις 13:15.

• ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 Στο Ολοήμερο πρόγραμμα φοιτούν οι μαθητές/τριες των οποίων οι γονείς – κηδεμόνες έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Δε γίνεται δεκτή μερική φοίτηση (για ορισμένες μόνο ώρες ή ημέρες).
 Οι μαθητές/ τριες θα πρέπει να είναι ήδη με μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, καθώς το σχολείο είναι εξοπλισμένο με ψυγείο και φούρνο.

• ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Οι εθνικές εορτές, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι πολιτιστικές, αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του σχολικού προγράμματος και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έτους. Η παρουσία και συμμετοχή των παιδιών σε αυτές είναι υποχρεωτικές και αναγκαίες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της πνευματικής τους καλλιέργειας.
 Οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος.
 Στις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών επισκέψεων τηρείται το σχολικό ωράριο.
 Στις περιπτώσεις των εορτών το πρόγραμμα τροποποιείται σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου.

• ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Οι μαθητές/τριες οφείλουν να:
 σέβονται τους συμμαθητές/ τριές τους, να συνεργάζονται μεταξύ τους και να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.
 να μην ασκούν καμιάς μορφής βία (σωματική – λεκτική – κοινωνική – ηλεκτρονική) μεταξύ τους .
 να μη βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και την ακεραιότητα των άλλων (τρέξιμο στις σκάλες, τρικλοποδιές, σπρωξίματα – απότομο κλείσιμο της πόρτας – κλπ.)
 να σέβονται τους χώρους του σχολείου και τη σχολική περιουσία.

Ειδικότερα:
 να μη ρυπαίνουν τους σχολικούς χώρους και να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
 να μη χαράζουν και γράφουν σε θρανία, τοίχους και ταμπλό.
 να φροντίζουν για την καλαίσθητη εμφάνιση των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του σχολείου.

• ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Οι μαθητές/τριες οφείλουν να είναι ντυμένοι/ες με απλά, ευπρεπή και άνετα ρούχα. Όταν έχουν γυμναστική, πρέπει να φορούν φόρμες και αθλητικά παπούτσια.

• ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Δεν επιτρέπεται στους χώρους του σχολείου η χρήση κινητών τηλεφώνων καθώς και οποιουδήποτε μέσου επεξεργασίας ήχου και εικόνας.

• ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

 Είναι καλό όλοι οι μαθητές/ τριες να τρέφονται υγιεινά και στο σχολείο. Παρακαλείστε, λοιπόν, να μη δίνετε για κολατσιό στα παιδιά σοκολάτες, σνακς, αναψυκτικά, κλπ.
 Εκδηλώσεις για γενέθλια και ονομαστικές εορτές των παιδιών (κοπή τούρτας, πάρτι , φωτογραφήσεις) δεν μπορούν να πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου.
 Παρακαλείσθε να μην επιλέγετε «κεράσματα» που απαιτούν ψυγείο ή κατάψυξη.

• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά τη φοίτηση των παιδιών σας:

 Από το blog του σχολείου μας
 Με έντυπες ανακοινώσεις και ενημερωτικά δελτία
 Με ανακοινώσεις στις δύο εισόδους του σχολείου
 Με ανακοινώσεις γραμμένες στα τετράδια των μαθητών
 Στις τακτικές συναντήσεις, που θα γίνονται από τους εκπαιδευτικούς
των τάξεων
Παρακαλείστε,
 Να φροντίζετε τη συμπλήρωση και την έγκαιρη επιστροφή όσων εντύπων σας αποστέλλονται.
 Να καλείτε το σχολείο μόνο για σημαντικό λόγο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και μόνο και να είστε σύντομοι στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, καθώς υπάρχει μία και μόνο τηλεφωνική γραμμή, η οποία εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών όλης της σχολικής μας μονάδας.
 Ειδικότερα, στον τηλεφωνικό αριθμό 210 6642294 μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ στον τηλεφωνικό αριθμό 210 6642296 θα μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων με του εκπαιδευτικούς.

• ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Απαγορεύεται να εισέρχεστε με τα οχήματά σας στον πεζόδρομο (είσοδος του σχολείου), στο χώρο στάθμευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού και να σταθμεύετε στην οδό Ανθηρού καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της σχολικής μονάδας (08:55. – 16:15) για λόγους ασφάλειας των παιδιών.

• ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το σχολείο αποτελεί το φυσικό χώρο αγωγής και μάθησης και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις συγκεκριμένης και οργανωμένης προσπάθειας για την επίτευξή τους. Γι’ αυτό, ελπίζουμε στην αρμονική συνεργασία μεταξύ μας, καθώς κοινός μας στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η γιορτή στο σχολείο μας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:15. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 9:30 με ευθύνη των γονέων τους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ώρα 9:40 ακριβώς, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα βρίσκονται στο προαύλιο του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής όπου θα τελεστεί η δοξολογία. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Αντωνιάδου.
Οι μαθητές, που θα παρελάσουν, θα πρέπει να βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Βασ. Παύλου και Αγίας Τριάδος το αργότερο μέχρι τις 10:45. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Βαρβάρα Αρκουμάνη.
Μετά την παρέλαση οι μαθητές θα αποχωρήσουν από την πλατεία Δημοσθένους με ευθύνη των γονέων τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ώρα 13:15

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΑ
1 Αθανασίου Παναγιώτης (Τ.Ε.) Πέμπτη
2 Ανδρέου Κωνσταντίνα (Δ1) Τρίτη
3 Αντωνιάδου Αναστασία (Β2) Τρίτη
4 Αρκουμάνη Βαρβάρα (Φ.Α.) Πέμπτη
5 Βασιλάκης Νικόλαος (Φ.Α.) Δευτέρα
6 Διαμαντοπούλου Αθηνά (Θ.Α.) Τετάρτη
7 Δρόσου Αικατερίνη (Ε1) Πέμπτη
8 Καραμιχαήλ Στυλιανή (Πληροφορική) Τρίτη
9 Κατσαρλίνου Όλγα (Αγγλικών) Πέμπτη
10 Λάχλου Σοφία (Γαλλικών) Παρασκευή
11 Μέμτσα Καλλιόπη (Ε2) Τετάρτη
12 Μιχαλακέλλης Ελευθέριος (Αγγλικών) Τρίτη
13 Παπά Ειρήνη (ΣΤ1) Τρίτη
14 Παπαγεωργίου Βασιλική (ΣΤ2) Τρίτη
15 Παπαδημητρίου Φανή (Γ2) Τρίτη
16 Παπαπαναγιώτου Λυδία (Δ2) Δευτέρα
17 Πλαμάδα Ελισάβετ (Γ3) Δευτέρα
18 Πρίφτη Σταματίνα (Α1) Τρίτη
19 Σελίμη Παναγιώτα (Γ1) Τετάρτη
20 Σομπότη Χριστίνα (Α2) Τετάρτη
21 Σπύρου Ισιδώρα (Β1) Πέμπτη
22 Στάθη Αικατερίνη (Μουσικής) Πέμπτη
23 Σωτηρίου Σωτήριος (Εικαστικών) Τετάρτη

Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Τους μήνες Δεκέμβριο και Μάρτιο η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα παράδοσης της βαθμολογίας του αντίστοιχου τριμήνου.
2. Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αφορούν το χρόνο ενημέρωσης των γονέων βασίζονται στα οριζόμενα από το Π.Δ. 79/2017 το οποίο ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ