ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ ο χρόνος των εγγραφών στην Α΄ Δημοτικού για το σχ. έτος 2023-2024 παρατείνεται και θα γίνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27-3-2023.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η γιορτή στο σχολείο μας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και ώρα 8:15Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 9:40 με ευθύνη των γονέων τους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ώρα 9:40 ακριβώς,  η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου θα βρίσκονται στο προαύλιο του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής όπου θα τελεστεί η δοξολογία. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Καλλιόπη Μέμτσα.

Οι μαθητές που θα παρελάσουν θα πρέπει να βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Βασ. Παύλου και Αγίας Τριάδος το  αργότερο στις 10:45. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Βαρβάρα Αρκουμάνη.

Μετά την παρέλαση οι μαθητές θα αποχωρήσουν  από την πλατεία Δημοσθένους  με ευθύνη των γονέων τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η παράδοση βαθμολογίας για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Τις ημέρες αυτές θα ενημερώσουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε, ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ. Παιανίας – Λουίζας – Ειρήνης (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Πεδουλά Κύπρου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Αγίας Τριάδας – Διαδ. Κων/νου (από της Αγίας Τριάδος έως Λυκούργου) – Δημ. Αγγελή (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Σπ. Αγγελή (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Βασ. Σοφίας – Αττικής — Καραολή & Δημητρίου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Λαυρίου – Ερμού – Όρια Δ.Δ. Παιανίας – ΟΙΚΙΣΜΟΣ «ΑΡΓΙΘΕΑ» – Παλαιοπαναγιάς – Λαυρίου – Λυκούργου – Διαδ. Κων/νου – Πολυτέκνων-Έλλης – Μαβίλη (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Υακίνθου – Γιασεμιών – Όρια Δ.Δ. Παιανίας.

 

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Περιφερειακή Υμηττού – Όρια Δ.Δ Παιανίας – Ραφαήλ – Αγίου Νικολάου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) -Αναπαύσεως (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Καραολή Δημητρίου

– Αττικής (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Βασ. Σοφίας (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Βασ. Φρειδερίκης (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Δημ. Αγγελή – Σπ. Αγγελή – Διαδ. Κων/νου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Αγίας Τριάδας (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται)- Πεδουλά Κύπρου – Ειρήνης-Λουίζας (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) -Όρια Δ.Δ. Παιανίας.

 

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ Παιανίας – Ραφαήλ – Αγίου Νικολάου – Αναπαύσεως – Καραολή Δημητρίου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) -Λαυρίου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) -Όρια Δ.Δ Παιανίας.

 

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ Παιανίας – Μαβίλη – Πολυτέκνων (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Διαδόχου Κωνσταντίνου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Λυκούργου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Λαυρίου (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) – Παλαιοπαναγιάς (ως όριο δεν συμπεριλαμβάνεται) -Όρια Δ.Δ Παιανίας.

 

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2023-2024

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές στην Πρώτη ( Α΄ ) τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2023 – 2024 πραγματοποιούνται από

01 – 3 – 2023 έως 20 – 3 – 2023

καθημερινά από: 13:30 έως 14:00

Στο Δημοτικό Σχολείο εγγράφονται οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι (6) ετών, γεννήθηκαν από 01-01-2017 έως 31 – 12 – 2017

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία:

α) από την 1η έως τις 20 Μαρτίου του προηγούμενου της εγγραφής σχολικού έτους οι γονείς / κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο Δημοτικό Σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου που είναι τα εξής:

 

  1. Αίτηση εγγραφής και από τους δύο γονείς.
  2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας).
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή Α.Δ.Υ.Μ. (δίνεται από το Διευθυντή του Σχολείου).
  5. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.
  6. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου εν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016)).
  • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, αποφασίστηκε ο τρόπος πραγματοποίησης  της δράσης «τα βιβλία στο σχολείο».

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών και των μαθητριών με το σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή των σχολικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο. Τα βιβλία των μαθητών/τριών παραμένουν στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή των βιβλίων στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας αποφάσισε:

  1. Η δράση θα υλοποιηθεί το πρώτο και το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα καθώς και τα δύο Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.
  2. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως φιλαναγνωσία, παιχνίδια στην αυλή, επιτραπέζια παιχνίδια, βιντεοπροβολές κ.α.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

χρ.γιορτής

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 θα παραδοθεί για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στους γονείς και κηδεμόνες η βαθμολογία Α΄ τριμήνου και θα γίνει ατομική ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών. Για τις τάξεις Α΄ και Β΄ προβλέπεται μόνο ατομική ενημέρωση.

Επισημαίνουμε ότι την ώρα της ενημέρωσης οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει για λόγους δικής τους ασφάλειας, της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος και της απαραίτητης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η γιορτή στο σχολείο μας για τον εορτασμό της  επετείου της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την E΄ τάξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8:15. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 09:30 με ευθύνη των γονέων τους. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και το δρομολόγιο επιστροφής των σχολικών λεωφορείων. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ (Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ώρα 13:25)

 

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΑ
1 Αηδονοπούλου Ευαγγελία (Γ2) Δευτέρα
2 Αθανασίου Παναγιώτης (Τ.Ε) Πέμπτη
3 Αντωνιάδου Αναστασία (Δ2) Τρίτη
4 Αρκουμάνη Βαρβάρα (Φ.Α.) Δευτέρα
5 Βλατή Ιωάννα – Πολύμνια (Εικαστικών) Τρίτη
6 Βλάχος Αναστάσιος (Φ.Α.) Παρασκευή
7 Γεωργακοπούλου Δήμητρα (Θ.Α.) Παρασκευή
8 Γκορίτσα Γεωργία (Εικαστικών) Τρίτη
9 Γκούμα Βικτωρία (ΣΤ1) Τετάρτη
10 Γούναρη Αλεξάνδρα (Αγγλικών) Παρασκευή
11 Δρόσου Αικατερίνη (ΣΤ2) Τετάρτη
12 Κέγκου Όλγα (Τ.Ε.) Δευτέρα
13 Κουτάντου Αργυρώ (Αγγλικών) Πέμπτη
14 Μέμτσα Καλλιόπη (Ε1) Τρίτη
15 Παπά Ειρήνη (Δ1) Τρίτη
16 Παπαδάτου Πηνελόπη (Γαλλικών) Τετάρτη
17 Παπαδημητρίου Φανή (Β1) Δευτέρα
18 Πλαμάδα Ελισάβετ (Γ1) Παρασκευή
19 Πρίφτη Σταματίνα (Ε2) Τρίτη
20 Σελίμη Παναγιώτα (Β2) Δευτέρα
21 Σιώκα Κωνσταντίνα (Α1) Πέμπτη
22 Σομπότη Χριστίνα (Β3) Δευτέρα
23 Στάθη Αικατερίνη (Μουσικής) Τρίτη
24 Τζαβέλλα Κωνσταντίνα (Α2) Δευτέρα
25 Τσιαμαντή Άννα (Γερμανικών) Πέμπτη
27 Χρέλια Χαρά (Πληροφορικής) Πέμπτη

Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων των εκπαιδευτικών με τους γονείς δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

Τους μήνες Δεκέμβριο και Μάρτιο η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα παράδοσης της βαθμολογίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων