2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

«Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.» Πλάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Οκτ 201916

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σε συνεδρίασή του εκτίμησε την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικού κυλικείου για τα παιδιά που στερούνται σχεδόν καθημερινά το πρωινό ή το κολατσιό τους.  Απευθύνει παράκληση προς όλους όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, παρέχοντας στο Σχολείο κάποια από τα παρακάτω είδη διατροφής τα οποία και μπορείτε να παραδίδετε στο Σχολείο κατά την ώρα της πρωινής προσέλευσης ή της μεσημβρινής αποχώρησης:

 • Συσκευασμένους φυσικούς χυμούς φρούτων (χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία).
 • Κριτσίνια, φρυγανιές, κράκερς (ολικής άλεσης ή λευκά, σε ατομική συσκευασία).
 • Χαλβά, παστέλι σε ατομική μερίδα.
 • Μουστοκούλουρα, σταφιδόψωμo, τσουρεκάκι
 • Μπάρες δημητριακών, μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία

Σημειώστε ότι απαγορεύονται είδη με σοκολάτα, γαριδάκια ή ό,τι άλλο αντενδείκνυται στη σωστή διατροφή ενός παιδιού που βρίσκεται στην ανάπτυξη. Επίσης, για λόγους ασφάλειας απαγορεύονται πάσης φύσεως αλλαντικά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Οκτ 20193

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, αποφασίστηκε ο τρόπος πραγματοποίησης  της δράσης «τα βιβλία στο σχολείο».

Η δράση υλοποιήθηκε  για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2017-2018 και σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ καθιερώνεται για το σχολικό έτος 2019-2020 η παραμονή των σχολικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών και των μαθητριών με το σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή των σχολικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο. Τα βιβλία των μαθητών/τριών παραμένουν στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή των βιβλίων στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας αποφάσισε:

 1. Η δράση θα υλοποιηθεί το πρώτο και το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα καθώς και τα δύο Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.
 2. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
 3. Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Προγράμματος την Παρασκευή πριν το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης θα υλοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σεπ 201927

Προσκαλούνται οι γονείς των μαθητών του Σχολείου σε ενημερωτικές συναντήσεις με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων για τον προγραμματισμό του έτους και τον τρόπο λειτουργίας.  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Η ενημέρωση θα είναι ομαδική και δεν θα αφορά την ατομική πρόοδο των μαθητών. Παρακαλούνται οι γονείς να προσέλθουν ώρα 13:25 αφού αποχωρήσουν οι μαθητές, ώστε να συμβάλουν τόσο στην επιτυχία των συναντήσεων όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου δεδομένης της λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος. Οι συναντήσεις σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 • Α1 και Α2, ΣΤ1 και ΣΤ2 την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.
 • Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Ε2, Ε3 την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.
 • Δ2, Ε1 την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Επισημαίνουμε ότι κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων των εκπαιδευτικών με τους γονείς των μαθητών/τριών δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Σεπ 201926

Οι δράσεις για την Αθλητική Ημέρα, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν κανονικά, με τις τσάντες τους, σύμφωνα με τις οδηγίες των δασκάλων τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σεπ 201913

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 η λειτουργία του σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

 • Το κανονικό πρόγραμμα θα λειτουργεί μέχρι 13:15.
 • Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι ώρα 15:00 για όσους μαθητές έχουν εγγραφεί από τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ’ και τα αδέλφια τους των μεγαλύτερων τάξεων. Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σπιτικό φαγητό για το γεύμα τους το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάλληλο μεταλλικό σκεύος προκειμένου να ζεσταθεί στο φούρνο, νερό, πιρούνι ή κουτάλι κατά περίπτωση και πετσέτα για να στρωθεί στο τραπέζι. Παρακαλούνται οι γονείς να τηρούν τις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί πλήρως όταν ολοκληρωθεί η στελέχωση του σχολείου με Εκπαιδευτικούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σεπ 201912

Προσκαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες της Α΄ τάξης του σχολείου για ενημέρωση σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας  και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9

Σεπ 201912

Τα μαθήματα την Παρασκευή 13/9 θα λήξουν στις 12:25.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020 – ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σεπ 20196

Ενημερώνουμε μαθητές/τριες και γονείς του σχολείου μας ότι ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2019-2020 θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:15 (προσέλευση από τις 8:00).
Μετά τον αγιασμό οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν στις τάξεις τα βιβλία τους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και αμέσως μετά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020

Ιούν 201912

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ενημέρωση από την τριμελή επιτροπή της Διεύθυνσης ΠΕ Α. Αττικής, που συστάθηκε σύμφωνα με τη παρ. 3 του άρθρου 7 του ΠΔ79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α), όλοι οι μαθητές των οποίων οι γονείς υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στο σχολείο μας, εγγράφονται καταρχήν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας.

Επειδή στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2019 – 2020 δύο τμήματα μαθητών Α΄ τάξης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν μετακινήσεις μαθητών σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Παιανίας, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

  

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ιούν 201912
 1. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ

Θα γίνει στους μαθητές την Παρασκευή 14-6-2019, ώρα 08:15 οι οποίοι αμέσως μετά θα αποχωρήσουν. Τα δρομολόγια του λεωφορείου θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

 

 1. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Θα γίνει πριν την καλοκαιρινή εορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την Παρασκευή 14-6-2019 ώρα 20:00 έως 21:00 στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

 1. ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Παρακαλούμε μέχρι την Παρασκευή 14-6-2019 να έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσων ενδιαφέρονται για εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθειά μας για την  επίτευξη των στόχων, την πρόοδο των μαθητών και την αναβάθμιση του σχολείου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την αρωγή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που πάντα στήριζε τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο!

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

« Παλιότερα άρθρα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σαν σήμερα

 1. 23/10/1914: Η Μ. Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία και προσαρτά την Κύπρο.



Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων