ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η γιορτή στο σχολείο μας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:15Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 9:30 με ευθύνη των γονέων τους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ώρα 9:40 ακριβώς,  ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου θα βρίσκονται στο προαύλιο του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής όπου θα τελεστεί η δοξολογία. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Καλλιόπη Μέμτσα.

Οι μαθητές, που θα παρελάσουν, θα πρέπει να βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Βασ. Παύλου και Αγίας Τριάδος το  αργότερο στις 10:45. Θα συνοδεύονται από τον εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Βασιλάκη.

Μετά την παρέλαση οι μαθητές θα αποχωρήσουν  από την πλατεία Δημοσθένους  με ευθύνη των γονέων τους.

Επισημαίνουμε την αλλαγή ώρας που θα γίνει στις 25 Μαρτίου 2018.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η παράδοση βαθμολογίας για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων  θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • 19/3/2018, ώρα 13:25 οι εκπαιδευτικοί Αθανασίου Παναγιώτης (Τ.Ε), Αντωνιάδου Αναστασία (Β2), Βασιλάκης Νικόλαος (Φυσική Αγωγή), Δρόσου Αικατερίνη (Ε1), Καραμιχαήλ Στυλιανή (πληροφορική), Κατσαρλίνου Όλγα (Αγγλικά), Λάχλου Σοφία (Γαλλικά), Μέμτσα Καλλιόπη(Ε2), Παπά Ειρήνη(ΣΤ1), Παπαπαναγιώτου Λυδία(Δ2), Πλαμάδα Ελισσάβετ(Γ3), Πρίφτη Σταματίνα(Α1), Σελίμη Παναγιώτα(Γ1), Σομπότη Χριστίνα(Α2), Σωτηρίου Σωτήριος (εικαστικά).

 

  • 20/3/2018, ώρα 13:25 οι εκπαιδευτικοί Ανδρέου Κωνσταντίνα(Δ1), Αρκουμάνη Βαρβάρα (Φυσική Αγωγή), Διαμαντοπούλου Αθηνά (Θεατρική Αγωγή), Μιχαλακέλλης Ελευθέριος (Αγγλικά), Παπαγεωργίου Βασιλική(ΣΤ2), Παπαδημητρίου Φανή(Γ2), Σπύρου Ισιδώρα(Β1), Στάθη Αικατερίνη (μουσική)

 

Σας γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αφορούν το χρόνο ενημέρωσης των γονέων βασίζονται στα οριζόμενα από το Π.Δ. 79/2017 το οποίο ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας σας προσκαλεί σε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα «Λοιμώξεις: Μύθοι και αλήθειες – Εμβολιασμός και τρόποι πρόληψης», που θα γίνει την   Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Ομιλήτρια: Μάρα Λουράκη, Παιδίατρος, MD, Phd, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Επισημαίνουμε εκ νέου  στους γονείς και κηδεμόνες τα παρακάτω, που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου:

  1. Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017, άρθρο 18 κατά την προσέλευση των μαθητών οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ώρα που προβλέπεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα (8:15), μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνει η είσοδος.
  2. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας (http://blogs.sch.gr/2dimpaian/page/2/), που σας έχει κοινοποιηθεί, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης ή τον διευθυντή του σχολείου έρχεται συνοδευόμενος από το γονέα/κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος (9:40 – 10:00) και όχι κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής περιόδου.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας, ώστε το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και ηρεμία.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΥΕΠ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας άνοιξε σήμερα την αγκαλιά του και υποδέχθηκε με αγάπη και χαρά προσφυγόπουλα, που θα φοιτήσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς σε ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων).
Η ΔΥΕΠ θα λειτουργεί καθημερινά στο σχολείο μας από ώρα 14:00 έως 18:00.
Καλή πρόοδο να έχουν!

Οι φωτογραφίες είναι από την υποδοχή και τις κοινές δραστηριότητες με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ολοήμερου προγράμματος.

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου δεν θα γίνουν μαθήματα, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα μεταβούν στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και σχετικές ομιλίες. Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου θα μεριμνήσει για αρτοκλασία. Με τη λήξη της Θείας Λειτουργίας και των εκδηλώσεων, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μεταβούν στο σχολείο από όπου και θα αποχωρήσουν ώρα 10:30.

Το ολοήμερο πρόγραμμα με εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Οι μαθητές/τριες που θα προσέλθουν την ημέρα αυτή στο σχολείο θα πρέπει να φέρουν συμπληρωμένη δήλωση συναίνεσης γονέα για τη μετακίνηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, αποφασίστηκε ο τρόπος πραγματοποίησης  της δράσης «η τσάντα στο σχολείο».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα. Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Η οργάνωση της μελέτης των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται καθημερινά για την υλοποίηση των κατ’ οίκον εργασιών αποτελούν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη μάθηση, την ανάπτυξη και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής, σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών. Η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση. Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του ιδίου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους έως την λήξη του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας αποφάσισε:

  1. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα καθώς και τα δύο Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.
  2. Στο ολοήμερο πρόγραμμα την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
  3. Τα βιβλία και τετράδια των μαθημάτων της Δευτέρας μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης σύμφωνα με τις οδηγίες των διδασκόντων θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από την προηγούμενη Παρασκευή.
  4. Το πρόγραμμα του ολοήμερου προγράμματος την Παρασκευή πριν το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης θα υλοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει της ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο των μαθητών/τριών και της παράδοσης βαθμολογίας Α΄ τριμήνου για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2017 σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη δοθεί, γνωρίζουμε στους γονείς ότι θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, που αφορά τη λειτουργία των σχ. μονάδων Π.Ε., μόνο μετά τις 13:15.
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω, τα οποία αφορούν τη λειτουργία του σχολείου τις επόμενες ημέρες:
Κλειστό το σχολείο την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017.
Την Τρίτη 12-12-2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω υποχρεωτικής συμμετοχής των Εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος της 54ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.
Εκκλησιασμός
Το σχολείο θα μεταβεί για Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει. Την ημέρα αυτή το υπόλοιπο πρόγραμμα (κανονικό και ολοήμερο) θα υλοποιηθεί κανονικά.
Παράδοση βαθμολογίας – ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών
Θα γίνει παράδοση βαθμολογίας για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων ως εξής:
19/12/2017 οι εκπαιδευτικοί Αντωνιάδου Αναστασία (Β2), Δρόσου Αικατερίνη (Ε1), Καραμιχαήλ Στυλιανή (πληροφορική), Λάχλου Σοφία (Γαλλικά), Μιχαλακέλλης Ελευθέριος (Αγγλικά), Παπά Ειρήνη(ΣΤ1), Παπαγεωργίου Βασιλική(ΣΤ2), Παπαδημητρίου Φανή(Γ2), Παπαπαναγιώτου Λυδία(Δ2), Πρίφτη Σταματίνα(Α1), Σομπότη Χριστίνα(Α2), Σπύρου Ισιδώρα(Β1), Στάθη Αικατερίνη (μουσικής).
20/12/2017 οι εκπαιδευτικοί Αθανασίου Παναγιώτης (Τ.Ε), Ανδρέου Κωνσταντίνα(Δ1), Αρκουμάνη Βαρβάρα (Φυσική Αγωγή), Βασιλάκης Νικόλαος (Φυσική Αγωγή), Διαμαντοπούλου Αθηνά (Θεατρική Αγωγή), Κατσαρλίνου Όλγα (Αγγλικά), Μέμτσα Καλλιόπη(Ε2), Πλαμάδα Ελισσάβετ(Γ3), Σελίμη Παναγιώτα(Γ1), Σωτηρίου Σωτήριος (εικαστικά).
Σας γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αφορούν το χρόνο ενημέρωσης των γονέων βασίζονται στα οριζόμενα από το Π.Δ. 79/2017 το οποίο ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ