Ενδοσχολική επιμόρφωση στο σχολείο μας στις Τεχνικές Αφήγησης Παραμυθιού

Δημητρέση 13 Φεβ 2015 004   Το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων/εκδηλώσεων του σχολείου μας ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας, στις «Τεχνικές Αφήγησης Παραμυθιού». Εισηγήτρια ήταν η κυρία Ροδάνθη Δημητρέση, εικαστικός, εκπαιδευτικός, αφηγήτρια παραμυθιών και εκπρόσωπος της «Action Art – Εικαστική Δράση» http://www.action-art.gr.

     Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν η ιστορία κι η εξέλιξη των παραμυθιών, τα παραμύθια ως θησαυρός της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η συμβολή των παραμυθιών διαφορετικών λαών στην κατανόηση θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.

     Στη συνέχεια, η εισηγήτρια επικεντρώθηκε στις τεχνικές αφήγησης και στην αξιοποίησή τους στην καθημερινή διδακτική πράξη. Με τεχνικές βιωματικής μάθησης ενεργοποίησε τους συμμετέχοντες στην πρακτική εφαρμογή.

     Την εισήγηση της κυρίας Δημητρέση την παρακολούθησαν εκτός από τους/τις εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου μας, διευθυντές άλλων σχολείων, η Σχολική Σύμβουλος της Εκπαιδευτικής Περιφέρειάς μας κ. Λαζαρίδου Μαρία και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Δημητρέση 13 Φεβ 2015 006Δημητρέση 13 Φεβ 2015 001

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2014 - 2015, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.