Συμμετοχή του Σχολείου μας σε Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, οποίος έχει και την ευθύνη της υλοποίησής του.

Σε πρώτη φάση υπάρχουν στο χώρο της αυλής κάδοι διαφορετικού χρώματος για συλλογή χαρτιού, πλαστικών μπουκαλιών και κουτιών αλουμινίου. Ειδικότερα  έχει ως εξής:

  • Μπλε κάδος για συλλογή χαρτιού. Αρχικάμαζεύουμε μόνο εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, διαφημιστικά έντυπα και χαρτί Α4. Δε μαζεύουμε συσκευασίες τετραπάκ από χυμούς γάλατα κ.α.
  • Κίτρινος κάδος για συλλογή πλαστικού. Αρχικά μαζεύουμε πλαστικά μπουκάλια μόνο από νερό, αναψυκτικά και γάλα. (pet) καλό θα ήταν τα μπουκάλια να είναι πατημένα για να πιάνουν μικρότερο χώρο.
  • Πράσινος κάδος για συλλογή αλουμινίου. Μαζεύουμε κουτάκια αλουμινίου αναψυκτικών και ποτών.
  • Κεραμιδί βαρέλι για συλλογή τηγανέλαιου. Μπορείτε να φέρνετε τα άχρηστα τηγανέλαια αφού τα τοποθετήσετε μέσα σε οποιοδήποτε καθαρό πλαστικό  μπουκάλι που θα το κλείσετε καλά με πώμα. Τα κλειστά μπουκάλια θα τοποθετούνται με προσοχή στο ειδικό βαρέλι κλειστά χωρίς να χύνεται το περιεχόμενό τους για να αποφεύγεται η πιθανότητα να λερωθούν τα παιδιά και ο χώρος.

    Τα υλικά που πρόκειται να ανακυκλωθούν θα έρχονται αρχικά στο τμήμα των παιδιών και μετά θα διαχωρίζονται και θα τοποθετούνται στους ανάλογους κάδους, προκειμένου να υλοποιείται και το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    Επίσης αργότερα θα τοποθετηθεί και κάδος ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών. Για ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές  μπορείτε να καλείτε την εταιρεία ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 6945121511, εκ μέρους του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, και να παραλαμβάνει τις μεγάλες άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές σας από το σπίτι.

    Θεωρούμε πολύ σημαντική την παιδαγωγική αξία του προαναφερόμενου προγράμματος και ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή σας και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στο σημαντικό  περιβαλλοντικό τομέα της ανακύκλωσης.

                                                                                                Ο διευθυντής του σχολείου

                                                                                                      Ιωάννης Μπαλής

 

 

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2014 - 2015. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.