Eπιμορφωτικό ιστοσεμινάριο (webinar) με θέμα την «Αγωγή στη συγχώρηση» («Forgiveness Education») θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου 2020 στο πλαίσιο του ομωνύμου εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων Wisconsin – Madison των ΗΠΑ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αποτελώντας μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση και παρέμβαση διαχείρισης θυμού. Ενα πρόγραμμα για το οποίο πολυετείς έρευνες παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του στα σχολεία προωθεί τη συναισθηματική υγεία των μαθητών και βελτιώνει την ακαδημαϊκή τους πρόοδο.
Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της εφαρμογής του στα σχολεία της Ελλάδας ξεκίνησε πιλοτικά από το 2014 και μέχρι τώρα έχουν επιμορφωθεί περίπου 500 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (θεολόγοι, φιλόλογοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, κ.α.) και έχουν διδαχθεί το πρόγραμμα πάνω από 5.000 μαθητές. Διευθύνεται από την κ. Πέλη Γαλίτη, PhD, εκπαιδευτική σύμβουλο και ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος από πλευράς του ΑΠΘ είναι ο καθηγητής του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Μπίκος. Μετά την επιτυχή περάτωσή των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης εκ μέρους των Ιδρυμάτων (Wisconsin και ΑΠΘ).
Λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού εφέτος το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “Zoom”. Oι επιλεχθησόμενοι/-ες θα λάβουν στο e–mail τους στο σύνδεσμο (link) για να συμμετέσχουν στο διήμερο (Πέμπτη, Παρασκευή 19 και 20 Νοεμβρίου, 6 – 8 μ.μ.) ιστοσεμινάριο.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες για το Webinar της 19ης και 20ης Νοεμβρίου 2020 θεολόγοι της Στερεάς Ελλάδος καλούνται να αποστείλουν στο e-mail (xandreo@sch.gr) του οικείου Συντονιστή Θεολόγων μια απλή Δήλωση ενδιαφέροντος και το e-mail τους, αναφέροντας και το σχολείο υπηρετήσεώς τους. Επειδή το ενδιαφέρον πανελλαδικώς είναι μεγάλο αλλ΄ οι θέσεις περιορισμένες, εκ μέρους του Συντονιστού Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος – και όλως περιοριστικώς για τους/τις εκπ/κούς της οικείας εκπαιδευτικής περιφερείας προς τους/τις οποίους/-ες απευθύνεται η παρούσα πρόσκληση – θα τηρηθεί αυστηρώς (χρονολογική) σειρά προτεραιότητος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να “ανοίξουν” την ιστοσελίδα του προγράμματος https://forgiveness.gr ή να αναγνώσουν το συνημμένο αρχείο (pdf):
Αγωγή στη Συγχώρηση (Forgiveness Education): Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση – πεδία εφαρμογής