Πώς στέλνω email σε μαθητές τμήματος, μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο…

         Οι μαθητές μας έχουν λογαριασμό email στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).  Εδώ δείχνω πώς ο εκπαιδευτικός (δάσκαλος, καθηγητής) μπορεί να στείλει email  σε ένα τμήμα ή περισσότερα, της επιλογής του. Προφανώς αφορά τμήματα της δικής του σχολικής μονάδας. Δείτε στο link το αρχείο pdf “Αποστολή email…”   Μελετώντας το περιβάλλον στο οποίο σας παραπέμπω, θα δείτε ότι έχετε δυνατότητα να στείλετε email σε σχολεία, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό.  ( κατάλογος διευθύνσεων emails ! )

         Για να φτάσει όμως το email να διαβαστεί από τον μαθητή, πρέπει ο μαθητής να ανοίξει τον λογαριασμό του στο Π.Σ.Δ. και να ρυθμίσει τα emails που φτάνουν στον εν λόγω λογαριασμό, να προωθηθούν αυτόματα στον λογαριασμό της επιλογής του (gmail , hotmail, …).  Είναι μια διαδικασία απλή, αρκεί να δει στο link το pdf αρχείο “Προώθηση email“.  Η προώθηση email είναι σημαντική και για ένα πρόσθετο λόγο :   Οι περισσότεροι έχουμε ψηφιακές τάξεις στην eClass  ( κάποιοι επέλεξαν την πλατφόρμα eMe).  Θες μια ανακοίνωση από την eClass να φτάσει άμεσα στους μαθητές. Αν οι μαθητές έχουν ρυθμίσει την προώθηση, τότε η ανακοίνωση φτάνει αμέσως !

Αύριο θα δημιουργούμε τηλεδιασκέψεις μέσα από την eClass.  Η επικοινωνία μας με τους μαθητές λέγεται “προώθηση email” …

Αυτά !

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2020/11/17/pos-stelno-email-se-mathites-tmimatos-mesa-apo-to-panellinio-scholiko-diktyo/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση