Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Υλικό διαδικτυακής ημερίδας Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΙΠΕ Πειραιά: «Όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη»

Απρ 20241

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, και με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, υλοποίησε  διαδικτυακή ημερίδα,  στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα:«Όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη»,  στις  12  Μαρτίου 2024 .  Η αρχαιολόγος Εύη Πίνη παρουσίασε στοιχεία της ζωής των γυναικών στην Αθήνα και τη Σπάρτη και σχολίασε την παρουσία της γυναίκας στους μύθους, στην τέχνη, στην θρησκεία και τη λατρεία, τη  θέση της εντός και εκτός του οίκου και το ρόλο της στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των δύο πόλεων. Τέλος συζητήθηκαν   ιδέες και προτάσεις για την παρουσίαση του θέματος στο μουσείο και στη σχολική τάξη.

1. Προτεινόμενες δραστηριότητες



Λήψη αρχείου

2. Ενδεικτική βιβλιογραφία

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Γυναίκες ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3. Συνέντευξη της  Εύης Πίνη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων,σχετική με το θέμα της ημερίδας με ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε την συνέντευξη

2024 04 01 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

29/6/69: Σταυρώνεται από τους Ρωμαίους στη Ρώμη ο Απόστολος Πέτρος

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων