Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό

Εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Νοέ 20219

downloadΓια το σχολικό έτος 2021-2022 ξεκινούν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος τα προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δράσεις δημιουργικής γραφής, εικαστικών, τέχνης, μουσικής, φυσικής, μαθηματικών, φωτογραφίας και στόχο έχουν την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, η οποία προάγει την παιδεία, την έρευνα και την πολιτιστική δημιουργία στη χώρα.
«Αριθμός Φύλλου» [1821]:Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Eλληνικής Eπανάστασης, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο Αριθμός Φύλλου 1821. Αποσπάσματα από έντυπα μέσα της εποχής, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα από τις ειδικές συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος αξιοποιούνται δημιουργικά με στόχο την ανάδειξη και τη μελέτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.  «ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή στη βιβλιοθήκη»:δημιουργικές διαδρομές εντός της Βιβλιοθήκης.

Οι δράσεις υλοποιούνται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ κατόπιν αιτήματος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο email edu@nlg.gr ή στην ιστοσελίδα https://www.nlg.gr .
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν, ενώ κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του Covid19.

ΕΞΕ – 141831 – 2021 – Ενημέρωση σχετικά με τα εκπ. προγράμματα της ΕΒΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σαν σήμερα

15/4/1912: Βυθίζεται ο «Τιτανικός»
Βυθίζεται ο «Τιτανικός», ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595 .
   - Σχετικές αναρτήσεις

15/4/421 π.Χ: Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
   - Σχετικές αναρτήσεις

15/4/: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης
H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων