Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

«Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Όπερας & Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Όπερα με χρήση ΤΠΕ»

Οκτ 201625

elsΚλικ στην εικόνα

Στόχος του εικονικού μουσείου είναι να αναπαραστήσει διαδραστικά και διαδικτυακά τον πολιτιστικά συναρπαστικό κόσμο της Όπερας.

Το Έργο περιλαμβάνει θεματικές εικονικές εκθέσεις, τρία ξεχωριστά χρονολόγια για τις σημαντικότερες στιγμές της Ε.Λ.Σ, τις παραστάσεις και τα πρόσωπα που πέρασαν από τη σκηνή της, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εικονικές περιηγήσεις στα κτήρια όπου σήμερα φιλοξενούνται παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και 3D περιηγήσεις στις μακέτες των κτηρίων που τελούν υπό κατασκευή, ψηφιακό βιβλίο επισκεπτών και εφαρμογή «Ηλεκτρονικής Πυξίδας», μία ειδική διαδραστική εφαρμογή, με την οποία οπτικοποιούνται και προβάλλονται τα βασικότερα σημεία της ιστορίας της Όπερας στην Ελλάδα. Πληροφορίες για τα έργα, τους καλλιτέχνες και ειδικές αφηγήσεις ζωντανεύουν τις πληροφορίες και ταξιδεύουν το χρήστη στο χρόνο.

Δημιουργήθηκαν «μουσειοσκευές» (βαλίτσες με εκπαιδευτικό υλικό), οι οποίες περιλαμβάνουν πλούσιο υλικό ειδικά σχεδιασμένο για την Ε.Λ.Σ., όπως κείμενα, μακέτα σκηνής και κινούμενα στοιχεία (ηθοποιοί, σκηνικά, μουσικοί), CDs και DVDs με οπτικοακουστικό υλικό και φυλλάδια εργασίας. Επίσης, παράχθηκε εκπαιδευτικός φάκελος με στόχο την εξοικείωση των εκπαδευτικών με την όπερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

16/8/1960: Επίσημη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πρόεδρος αναλαμβάνει ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος, με αντιπρόεδρο τον τουρκοκύπριο Κιουτσούκ.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Οκτώβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων