Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό

«Η διαχείριση του νερού στην Αττική από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Απρ 20165

Το παρακάτω υλικό προήλθε από το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης ΠΕ Πειραιά, Γιώργος Βούλγαρης, Βασιλική Αρβανιταντώνη με θέμα το νερό (19 & 20/3/2016), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δ.Αττικής-Πειραιά και Νήσων(ΕΦΑΔΥΑΤ), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο . Το σεμινάριο περιελάμβανε, επίσης, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά(από την κα Εύη Πίνη, αρχαιολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της  ΕΦΑΔΥΑΤ),   στον Κεραμεικό (Λεωνίδας Μπουρνιάς, αρχαιολόγος ΕΦΑΑ,  Υπεύθυνος Αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού), στο μετρό Μοναστηρακίου (Λεωνίδας Μπουρνιάς, Εύη Πίνη) και στη μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού  μουσείου σε εκθέματα σχετικά με το νερό και αντίστοιχα στον υπό διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρο του μουσείου (Στάθης Γκότσης, Πάνος  Βοσνίδης).

  • «Η πολιτιστική διάσταση του νερού-προτάσεις προσέγγισης πολιτιστικού προγράμματος» (Βάσω Αρβανιταντώνη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων)
Δείτε το στο slideshare.net
  • «Το νερό στην Αττική: σύγχρονη κατάσταση και ερευνητικά στοιχεία για τη διαχείριση του» (Γιώργος Βούλγαρης, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)
Δείτε το στο slideshare.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Απρίλιος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων