Μην χάσετε το ρεσιτάλ του Κόλιν Φερθ και του Τζέφρι Ρας.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου. Σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική στιγμή του 20ου αιώνα, καλείται να ηγηθεί μιας υπερδύναμης, ένας άνθρωπος ανασφαλής που μάχεται να υπερνικήσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Σε μία σκηνή της ταινίας ο βασιλιάς σχολιάζει την ραγδαία αλλαγή που έφερε το ραδιόφωνο στη βασιλική εξουσία και στην πολιτική. “Καταντήσαμε ηθοποιοί” μουρμουρίζει ο Γεώργιος ο 5ος. “Κάποτε ήταν αρκετό να στέκεσαι και να μην πέφτεις από το άλογό σου”. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή…

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ φτάνει στο σημείο να γίνεται μέλος της διεθνούς κοινότητας μέσω του Facebook, τότε δεν φαίνεται καθόλου περίεργο το λογύδριο του παππού της, βασιλιά Γεώργιου του 5ου,  ο οποίος παροτρύνει τον γιο του να εξοικειωθεί γρήγορα με αυτήν τη νέα εφεύρεση, το ραδιόφωνο, ακριβώς για να φτάσει στον υπήκοο. «Γίναμε ηθοποιοί!», αναφωνεί με εμφανή αηδία, κατανοώντας πως η ηγεμονική δραστηριότητα προϋποθέτει ένα παιχνίδι πέραν της διπλωματίας – πειστικές γνώσεις υποκριτικής.

Για να είσαι ηγέτης, πρέπει να πείθεις, να ξεπερνάς την αγωνία της σκηνής, να χρησιμοποιείς με αποτελεσματικότητα τα new media για να κερδίσεις το κοινό που σε κρίνει αρχικά και πολλές φορές τελεσίδικα για την όψη και όχι για την κόψη του λόγου σου.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων