Ευτυχώς είχα θυμηθεί να προγραμματίσω την εγγραφή της εκπομπής του Παρασκηνίου. Η Ζυράννα Ζατέλη για πρώτη φορά αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα της στην αδιακρισία της τηλεόρασης και να συμβιώσει με την κινηματογραφική ομάδα του «Παρασκηνίου» για πολλές ημέρες τους τελευταίους δέκα μήνες. Απρόβλεπτη, μοναχική, διεισδυτική και κυρίως ειλικρινής και ανεπιτήδευτη η Ζυράννα Ζατέλη και οι γάτες της μας υποδέχθηκαν σ΄ ένα χώρο που μοιάζει περισσότερο με σκηνικό βγαλμένο από τα βιβλία της.
Ταυτόχρονα μας άνοιξε και μια χαραμάδα απ΄ όπου μπορέσαμε να δούμε αποσπάσματα μιας ζωής γεμάτης έρωτες, ταξίδια, βιβλία, σημειώσεις, ταινίες, όνειρα και πάλι σημειώσεις.
Υλικό το οποίο στοιβάζεται σε δεκάδες, εκατοντάδες μπλοκάκια γραμμένα μπρος πίσω με τον πυκνό, ελαφρώς γερτό, κομψό γραφικό της χαρακτήρα.
Ταξιδέψαμε μαζί της στη γενέτειρά της τον Σοχό, μια κωμόπολη έξω από τη Θεσσαλονίκη τις ημέρες του καρναβαλιού. Την είδαμε περικυκλωμένη από τραγόμορφες φιγούρες κουδουνάτων, απόλυτα εναρμονισμένη με το ορεινό περιβάλλον του Σοχού.
Τέλος, την ακολουθήσαμε σε μερικούς από τους περιπάτους που συνηθίζει να κάνει πεζή στο κέντρο της Αθήνας. «Πέρασα τη ζωή μου γράφοντας κι ό,τι περίσσεψε το πέρασα περπατώντας.Και χωρίς κινητό».

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων