Μουσειο ΚατακουζηνώνΤο ιστορικό αθηναϊκό διαμέρισμα του Αγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού στη λεωφόρο Αμαλίας 4 με θέα τον Εθνικό Κήπο, τη Βουλή και τον Υμηττό άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Σεπτέμβρη του 2008.
Υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της γενιάς του ’30. Δεν έχει φιλοξενήσει μόνο διεθνείς προσωπικότητες, όπως τον Αλμπέρ Καμί και τον Ουίλιαμ Φόκνερ, αλλά και την αφρόκρεμα της ελληνικής διανόησης. Εκεί απήγγειλαν ποιήματά τους ο Γιώργος Σεφέρης και η Μυρτιώτισσα, εκεί διάβασε αποσπάσματα ο Ανδρέας Εμπειρίκος από τον «Μέγα Ανατολικό», εκεί έπαιξε πρώτη φορά στο πιάνο του σπιτιού, ένα παλιό Steinway, τραγούδια από τον «Μεγάλο Ερωτικό» ο Μάνος Χατζιδάκις.

Το άνοιγμα του ιστορικού διαμερίσματος στο κοινό δεν έδωσε μόνο την ευκαιρία στους φιλότεχνους να θαυμάσουν τη συλλογή από τους σπάνιους πίνακες, τα βιβλία, τα χειρόγραφα και τα έπιπλα του διαμερίσματος, αλλά και να παρακολουθήσουν σύγχρονες εκθέσεις και εκδηλώσεις. Μια τέτοια εκδήλωση αποτελεί και η ομαδική έκθεση «Επίσκεψη» με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.

ENET

www.katakouzenos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων