Μια παρέα Σουηδών λάνσαρε τον περασμένο μήνα ένα μάλλον επαναστατικό μοντέλο που προσπαθεί να υπερβεί τη βαρεμάρα του χρήστη που θέλει να δώσει ένα μικροποσό για έναν σκοπό αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει login στο Paypal ή άλλα σχετικά συστήματα.

Η ιδέα είναι ότι όποιος αποφασίζει να δώσει ένα ποσό (τουλάχιστον 2 δολάρια) θα το κάνει προκαταβολικά μέσω του Flattr και στη διάρκεια του επόμενου μήνα θα πατάει το κουμπάκι «Flattr» σε κάθε πρότζεκτ που θέλει να χρηματοδοτήσει. Στο τέλος του μήνα, το ποσό που είχε προσφέρει αρχικά θα μοιράζεται μεταξύ των διαφορετικών πρότζεκτ που «ψήφισε». Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να ζητούν χρηματοδότηση ακόμη και ορισμένα μπλογκ ή δημιουργοί που διαθέτουν ελεύθερα λογισμικό open source, δική τους μουσική ή κάθε άλλου είδους περιεχόμενο. Για την ώρα το Flattr λειτουργεί σε beta έκδοση και οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν σε λίστα αναμονής.

flattr.com

enet

Ένα σχόλιο στο “Flatr”
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Petros Sarantopoulos, TerraComputerata. TerraComputerata said: New blog post: Flatr http://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/8507 […]

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων