youtube_logo-thumb-tiny.jpgΤο YouTube ανακοίνωσε ότι πλέον τα εκατομμύρια βίντεο που φιλοξενεί, θα αποκτήσουν αυτόματους υπότιτλους, κάτι που θα τα καταστήσει πιο προσβάσιμα σε κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής. Η εταιρία, που ανήκει στη Google, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της, η οποία βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, αποτελεί του μεγαλύτερο online πείραμα του είδους του στον κόσμο.

Αρχικά οι υπότιτλοι θα εφαρμοστούν στα βίντεο στην αγγλική γλώσσα και τους επόμενους μήνες θα προστεθούν υπότιτλοι και σε άλλων γλωσσών βίντεο. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης της Google για να μεταφράζουν τους αγγλικούς υπότιτλους σε 50 άλλες γλώσσες.

Το YouTube θεωρείται το πιο δημοφιλές site του διαδικτύου. Οι χρήστες του «ανεβάζουν» περίπου 28.800 ώρες βίντεο κάθε μέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 700 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Γης, θα υποφέρει από κάποιου είδους πρόβλημα ακοής ως το 2015. Ο αντιπρόεδρος της Google Βιντ Σερφ (ο αποκαλούμενος και «πατέρας του Ίντερνετ»), που πάσχει από μερική κώφωση και φοράει συνεχώς ακουστικά βαρηκοϊας από την ηλικία των 13 ετών, αποτελεί έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες στη νέα πρωτοβουλία του YouTube.

ENET

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων