3869053.jpg«Η γνωριμία με νέους χώρους αλλά και οι προτάσεις διασκέδασης μέσα στην ίδια σου την πόλη που δεν είναι “πολυφορεμένες” και γνωστές ήταν σκοπός. Η μυστική Αθήνα αποκαλύπτεται σιγά σιγά με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

O Λεωνίδας Αναγνώστου πριν από λίγες μέρες έγινε μέλος σε ένα «φρέσκο» γκρουπ στο Facebook. Τo Secret Αthens είναι η νέα μόδα στον χώρο κοινωνικής δικτύωσης καθώς αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους Αθηναίους που τους αρέσει το lifestyle και η ανακάλυψη νέων πραγμάτων που μπορεί να κάνει κανείς στην πόλη του. «Το γκρουπ αυτό ξεφεύγει ουσιαστικά από τα πρότυπα που έχουμε μέχρι τώρα για τη διασκέδαση και για τον τρόπο που βλέπουμε την περιοχή μας. Είμαι νέος στο γκρουπ και το χρησιμοποιώ περισσότερο για να παίρνω ιδέες από τις προτάσεις των άλλων μελών. Σίγουρα όμως όταν ανακαλύπτω κάτι καλό θα το λέω στο… αυτί των υπολοίπων του Secret Αthens», λέει ο 30χρονος, στέλεχος σε εταιρεία με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Πού μπορεί να βρει κανείς το καλύτερο μπαρ για καραόκε στο Λονδίνο; Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για ραντεβού στη Θεσσαλονίκη; Πού μπορεί να φάει κανείς την καλύτερη τυρόπιτα στην Αθήνα; Η απάντηση είναι: στο Facebook!

Το τελευταίο διάστημα στo μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν εμφανιστεί οι «μυστικές» πόλεις: Secret Νew Υork, Secret London, Secret Αthens και Secret Τhessaloniki, γκρουπ δηλαδή που έχουν δημιουργηθεί με στόχο να ανακαλύψουν οι πολίτες τα άγνωστα σημεία της περιοχής τους.

Πριν από περίπου δύο βδομάδες ανέβηκε στο Facebook το αθηναϊκό γκρουπ και ήδη οι φίλοι του είναι περισσότεροι από 22.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι τα μέλη έφταναν τις 20.128 ενώ σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο αργότερα ο αριθμός άγγιξε τις 21.931! Όπως τονίζει στα «ΝΕΑ» ο Παμίνος Κυρκίνης, ένας εκ των διαχειριστών του γκρουπ, ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα τα μέλη της οποίας ανταλλάσσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Αθήνα.

Τα θέματα στο γκρουπ ποικίλλουν: από τα καλύτερα μπαρ ή εστιατόρια, από το πού μπορεί κανείς να φάει το καλύτερο παγωτό μέχρι τα ιδανικά σημεία στην Αθήνα για ένα ραντεβού ή τα καταστήματα με έπιπλα- αντίκες. «Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη και μπορεί κανείς να λάβει απάντηση σε ό,τι ερώτημα θέλει. Αν δεν το βρει ήδη εκεί μπορεί σίγουρα να ρωτήσει προκαλώντας μία δική του συζήτηση». Παράλληλα, όπως σημειώνει ο διαχειριστής, στο γκρουπ τα μέλη μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες της Αθήνας, «οι οποίες παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική πόλη».

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων