To νέο e-reader με την ονομασία Nook θα ανταγωνιστεί το Amazon Kindle και το e-reader της Sony, σε μια συνεχώς διευρυνόμενη αγορά, όπου πολλοί βλέπουν πλέον το μέλλον των βιβλίων.

Το Nook έχει ασύρματη σύνδεση για «κατέβασμα» βιβλίων μέσω Ίντερνετ, «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 2 Gb (που μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 16 Gb), μια έγχρωμη οθόνη αφής 3,5 ιντσών για πλοήγηση, η οποία βρίσκεται κάτω από την κύρια οθόνη ανάγνωσης που εμφανίζει τις σελίδες των βιβλίων σε ασπρόμαυρη ηλεκτρονική μελάνη, ενώ μπορεί ακόμα να αποθηκεύσει και να παίξει αρχεία MP3 και φωτογραφίες.

Επίσης, το Nook επιτρέπει επιτρέπει στους χρήστες να δανείζουν δωρεάν για δύο εβδομάδες τα αντίγραφα των ηλεκτρονικών βιβλίων τους σε οποιονδήποτε φίλο τους έχει εγκαταστήσει τη σχετική εφαρμογή e-reader της Barnes & Noble στο iΡod, το έξυπνο κινητό τους ή τον υπολογιστή τους.

Η συσκευή, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 1.500 βιβλία (που αυξάνονται σε 17.500 με την προσθήκη εξωτερικής κάρτας μνήμης) διατίθεται από το site http://www.barnesandnoble.com/ σε τιμή 259 δολαρίων (όσο και το Amazon Kindle που μόλις παρουσιάστηκε) και οι πωλήσεις του Nook θα αρχίσουν στο τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Με πλάτος κάτι λιγότερο από πέντε ίντσες και ύψος οκτώ ίντσες, η συσκευή έχει το μέγεθος και το βάρος περίπου ενός χαρτόδετου βιβλίου. Το Nook «διαβάζει» επίσης αρχεία pdf (Acrobat) και epubs (ένα ανοιχτό στάνταρντ που χρησιμοποιούν πολλοί εκδότες για τα ηλεκτρονικά βιβλία τους), συνεπώς ο χρήστης δεν περιορίζεται να διαβάζει στη συσκευή του μόνο ηλεκτρονικά βιβλία που έχει αγοράσει από το Barnes & Noble.

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων