euroscience1.jpgΤο «give PC a chance» μπορεί να θυμίζει το ιστορικό τραγούδι του Λένον που φέτος γίνεται 40 χρόνων, ωστόσο είναι αυτό που λέει το όνομά του. Το ελληνικό παράρτημα της Euroscience συγκεντρώνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν μας χρειάζονται πια, αρκεί να λειτουργούν, τους επισκευάζει, τους εφοδιάζει με λογισμικό και τους προσφέρει σε σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές και ακριτικά νησιά.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη, είναι μια πρωτοβουλία Ευρωπαίων επιστημόνων η οποία ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια με στόχο να προωθήσει την επιστημονική γνώση, να φέρει νέο κόσμο σε επαφή με την καινοτομία και την τεχνολογία και να τις καταστήσει προσιτές, φέρνοντάς τες κοντά στην καθημερινότητά μας. Το ελληνικό τμήμα ιδρύθηκε το 2004 για να «επικοινωνήσουμε την επιστήμη σε ομάδες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην επιστήμη και την εκπαίδευση, όπως είναι οι μετανάστες, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και οι γεωγραφικά μειονεκτούσες περιοχές», μας εξηγεί ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος Μιχάλης Αρβανίτης, μαθηματικός ο ίδιος με διδακτορικό στη γεωφυσική.

Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζουν μία δραστηριότητα που εμπνέεται από το γνωστό τραγούδι: το φετινό Peace Cafe -Καφενείο της Ειρήνης- που θα γίνει σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο φιλοδοξεί να σμίξει στη συζήτηση τόσο γηγενείς νέους όσο και παιδιά μεταναστών για να μιλήσουν για τη ζωή τους, τα προβλήματά τους, την αντιμετώπιση που έχουν και να βρουν από κοινού λύσεις για ότ,ι τους απασχολεί. Τα συμπεράσματα των συζητήσεων μεταφέρονται στους αρμόδιους. Τώρα είναι άλλο θέμα αν εισακούγονται.

Ελευθεροτυπία

www.euroscience.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων