Το κανάλι του στο ΥouΤube είναι αυτό με τους περισσότερους συνδρομητές- στις 31 Μαΐου είχε 1,2 εκατ. Ο 16χρονος Λούκας Κρούικσανκ έχει φτιάξει στο Ίντερνετ το πιο δημοφιλές κανάλι όλων των εποχών, το οποίο παρακολουθούν έως και 45 εκατ. άνθρωποι.

Τα βίντεο που ανεβάζει ο Λούκας στο κανάλι JΚL Ρroductions, το οποίο δημιούργησε στο ΥouΤube μαζί με τα ξαδέλφια του, τον Τζον και την Κέιτι, έχουν δεχθεί 250 εκατομμύρια επισκέψεις. Από το Κολάμπους της αγροτικής Νεμπράσκα όπου ζει, ο 16χρονος δημιούργησε ένα είδος τηλεόρασης για παιδιά φτιαγμένη από ένα παιδί. Το κανάλι παρουσιάστηκε επισήμως την 1η Μαΐου 2008 και είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στην ιστορία του ΥouΤube. Με τις χορηγίες, τα έσοδά του ξεπέρασαν τις 100.000.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται στα βίντεο ονομάζεται Φρεντ Φλίγκελχορν και είναι έξι χρόνων. «Δεν γράφω ποτέ τα κείμενα, αυτοσχεδιάζω μπροστά σε μια κάμερα των 100 δολαρίων στο σπίτι μου, όπου με βοηθούν τα δύο εξαδέλφια μου», λέει. Οι «Λος Άντζελες Τάιμς» τον περιέγραψαν ως σύμβολο μιας «ανεξιχνίαστης» γενιάς που μεγάλωσε στα τσατ-ρουμ, απομονωμένη από τον πραγματικό κόσμο. Ο χαρακτήρας του, ο Φρεντ, ζει μια φρικτή πραγματικότητα. Η μητέρα του είναι αλκοολική και ναρκομανής, ο πατέρας του βρίσκεται στα κελιά των μελλοθανάτων, η Τζούντυ, ο κρυφός έρωτάς του, τον απεχθάνεται και του κάνει τη ζωή δύσκολη στο σχολείο. Και ο 6χρονος Φρεντ, απελπισμένος, στα όρια νευρικής κρίσης, ανάβει τη βιντεοκάμερα και αρχίζει να αφηγείται την αγωνία του. «Τις ιστορίες του Φρεντ τροφοδοτούν οι νευρώσεις και τα καπρίτσια του μικρότερου αδελφού μου», εξηγεί ο Λούκας. «Παράγω δύο ιστορίες τον μήνα και τις μοντάρω στον υπολογιστή, παραποιώντας τη φωνή μου μ΄ ένα δωρεάν πρόγραμμα».

Τα Νέα

Αν και είδα μερικά video δεν μπόρεσα να εκτιμήσω το χιούμορ του Λούκας ούτε να δικαιολογήσω την επιτυχία του.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων