skonaki.jpgΜε τη βοήθεια ενός τρανζίστορ έγινε, πριν από 15 χρόνια, το πιο «προχωρημένο», για την εποχή του, περιστατικό αντιγραφής.

Εκείνη την εποχή είχαν ξεκινήσει να μεταδίδονται τα θέματα μέσω ραδιοφώνου και ο υποψήφιος, μαθητής σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης, είχε κρύψει το ραδιοφωνάκι του μέσα στο πουκάμισό του. Κατά την απολογία του, βέβαια, ισχυρίστηκε πως το έκανε γιατί ήθελε να ακούσει μουσική.

Δέκα χρόνια μετά, μια μαθήτρια στη Μάνδρα πιάστηκε στις πανελλήνιες με πιο σύγχρονο σκονάκι: είχε προσπαθήσει να αντιγράψει με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου, ακουστικού και μικροφώνου.

Το πιο προηγμένο σκονάκι υψηλής τεχνολογίας ήταν ιδέα ενός 19χρονου. Στις πανελλήνιες του 2005 ο υποψήφιος, με τη βοήθεια ασύρματης κάμερας-στυλό, σκάναρε τα θέματα και τα έστελνε -μέσω κεραίας λήψεως σήματος με καλώδιο 30 μέτρων- στον φορητό υπολογιστή δύο φίλων του. Στόχος ήταν να λάβει τις λύσεις στο κινητό του τηλέφωνο. Ο διευθυντής του σχολείου, όμως, παρατήρησε το ύποπτο καλώδιο και το «κουβάρι της αντιγραφής» ξετυλίχτηκε πριν προλάβει να αντιγράψει.

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων