etwinning-image-330x220.jpg«Οι μαθητές γίνονται οι δάσκαλοί μας στον τεχνολογικό τομέα», λέει στην «Κ» η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Καραβανίδου, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του σχολείου, καθώς η διαδικασία περιελάμβανε αρκετές τηλεδιασκέψεις, οι οποίες δεν ήταν πάντα εφικτές… Ωστόσο, τα παιδιά «“τρελαίνονται” για τη ζωντανή επικοινωνία, θέλουν διάδραση», προσθέτει. Βίντεο με την ιστορία των πόλεών τους, συζητήσεις με άξονα τον χρόνο και «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», του Οσκαρ Γουάιλντ, συγκαταλέγονται στο πλούσιο περιεχόμενο του μπλογκ draculabetweenthelines.blogspot.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστήρια βιβλιοθήκη του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας, τις δράσεις της οποίας στηρίζει ο διευθυντής του σχολείου, κ. Α. Αργυρίου, ετοιμάζει το πρώτο ακουστικό βιβλίο για το κοντινό νοσοκομείο της περιοχής, που θα ηχογραφηθεί με τις φωνές των παιδιών!

Από τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία των δράσεων της λέσχης βιβλίου είναι και η ανάγνωση του «Ευτυχισμένου πρίγκιπα» του Οσκαρ Ουάιλντ, για τους… έτερους νικητές μαθητές του e-twinning, τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Δημητριτσίου Σερρών (primaryschooldimitritsi.wordpress.com). Τέσσερις από αυτούς βρίσκονται στην Αθήνα σήμερα μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Ζαφείρη Ζαπρούδη.

Η εργασία «Μια σταγόνα ταξιδεύει» έγινε σε συνεργασία με το Α΄ Δημοτικό Λατσιών της Κύπρου (www.schools.ac.cy/latsia-a-dim/etwinning) και αφηγείται την ιστορία της μικρής σταγόνας Μαριλού. Ο κύκλος του νερού, η μόλυνση των ποταμών από τα εργοστάσια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την έλλειψη νερού, περιγράφονται στην εργασία των παιδιών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν, τουλάχιστον στο Δημητρίτσι, «να ελαττώσουν οι γονείς των παιδιών που καλλιεργούν καπνά τη χρήση φυτοφαρμάκων».

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων