european_union_fl.jpgΟι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι φέτος τηλεοπτικο-δικτυακές. Σιγά σιγά, από τα βιντεάκια του youtube, copy-paste των τηλεοπτικών μεταδόσεων, περνάμε στην εποχή των νέων παραγωγών, ειδικά για το Διαδίκτυο. Και τι καλύτερο από μια μεγάλη ευρωπαϊκή καμπάνια για ένα καινούριο μέσο;

Η τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος-ΕΛΚ είναι ένα από τα πιο μοντέρνα παραδείγματα με μεγάλη επένδυση, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό και πρωτότυπες παραγωγές.

Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και η τηλεόραση του ίδιου του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: Ενώ η τηλεόραση του ΕΛΚ εκπέμπει σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά) η europarltv διαθέτει τα κείμενα της ιστοσελίδας της και τους υπότιτλους στα βίντεο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Υπάρχει, όμως, και η λύση, να βρεις τους θεατές εκεί που βρίσκονται, αντί να τους τραβήξεις σε σένα. Ετσι, το Ευρωκοινοβούλιο χρησιμοποιεί το κανάλι της Επιτροπής στο youtube για την εκλογική του καμπάνια, παρά το ότι έχει δική του δικτυακή TV.

Το ίδιο κάνει και το eux.tv ένα ανεξάρτητο κανάλι που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα από τις Βρυξέλλες. Τα ανεβάζει αποκλειστικά στο youtube.

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων