egov.jpgΕνδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο της Ιφιγένειας Διαμαντή στην Καθημερινή σχετικά με την «Πρωτόγονη» ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας μας.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι κρατικοί δικτυακοί τόποι χρησιμοποιούνται ως μέσο ανάδειξης του “αφεντικού” τους.

“Ιστοσελίδα υπουργείου Μεταφορών: www.yme.gr. Αν στο πεδίο αναζήτησης, ο ενδιαφερόμενος γράψει τη φράση «δίπλωμα οδήγησης», το πρώτο από τα αποτελέσματα είναι «συνέντευξη Tύπου του υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις εκδηλώσεις για τον (σ.σ.: κορυφαίο Ελληνα μαθηματικό του 20ού αιώνα) Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή». Δεύτερο, «δηλώσεις του υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια θεμελίωσης πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών». Τρίτο, μια κοινή, 4.000 λέξεων, συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την παρουσίαση των νέων αδειών οδήγησης. Εκτο εμφανίζεται ένα αποτέλεσμα που ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για την εγκύκλιο σχετικά με τις νέες άδειες οδήγησης και την «αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης» την οποία δεν μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά, αλλά επισκεπτόμενος τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, ο όρος «εκτύπωση άδειας οδήγησης» θα μπορούσε να παρερμηνευθεί σαν εκτύπωση από τον εκτυπωτή, ενώ αφορά σε έκδοση της νέου τύπου άδειας οδήγησης”.

Ρίξτε μία ματιά στη σελίδα της Νέας Γενιάς και πείτε μου…

Φυσικά η μόνη περίπτωση που λειτουργεί σχετικά ικανοποιητικά είναι αυτή της εφορίας. Αν και θυμάμαι ότι πέρσι όσοι την είχαμε εμπιστευθεί ταλαιπωρηθήκαμε αφού κληθήκαμε να υποβάλουμε όλα τα δικαιολογητικά. τέτοια εμπιστοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων