image_231.gifΟι έφηβοι είναι οι ψηφιακοί πρωτοπόροι της Ευρώπης, συμπεραίνει επίσημη έρευνα της Ε.Ε. για τη χρήση του Ιντερνετ από τα παιδιά, που πραγματοποιείται από το www.eukidsonline.net.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα των ερευνητών, φαίνεται πως τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ιντερνετ τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για διασκέδαση.

*Οι on line κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν συνήθως αφορούν τη δημοσίευση των προσωπικών τους δεδομένων (περίπου οι μισοί έφηβοι), την παρακολούθηση πορνογραφίας (4 στους 10), την παρακολούθηση βίαιου ή επιβλαβούς περιεχομένου (περίπου ένας στους τρεις εφήβους) και την παρενόχλησή τους (ένας στους πέντε). Λιγότερο σύνηθες είναι να διακινδυνεύσουν συναντώντας από κοντά κάποιον που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου (9% των εφήβων).

*Στις περισσότερες χώρες εκκρεμεί τόσο η διερεύνηση των συνηθειών τους όσο και των κινδύνων που διατρέχουν. Οι ερευνητές έχουν ενδείξεις ότι η έκθεση των παιδιών σε κινδύνους εξαρτάται και από τον βαθμό της εξοικείωσής τους με το Ιντερνετ (όπως καταδεικνύει και ο σχετικός πίνακας αριστερά).

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων