oikotopos.jpgΟ οικοΤόπος, παρά το οτι φαίνεται να αποτελεί ακόμα ένα google blog, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: Είναι μια προσπάθεια συλλογής και παρουσίασης όλων των περιβαλλοντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Σε ένα πανελλαδικό χάρτη (google map) εμφανίζονται όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί μαζί με αναλυτικές πληροφορίες και την πηγή αυτών. Ο εντοπισμός των προβλημάτων γίνεται με δύο τρόπους: Ενα μέρος των πληροφοριών συλλέγεται αυτόματα από τα δημόσια γεωγραφικά δεδομένα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, ενώ το υπόλοιπο των πληροφοριών προέρχεται απευθείας από τους χρήστες, κάτι που αποτελεί και το δυνατό “χαρτί” της υπηρεσίας.

Μέσω μιας απλής φόρμας, ο καθένας μπορεί να ενημερώσει τον οικοΤόπο για κάποιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή του, και να υποδείξει παράλληλα και την ακριβή τοποθεσία του πάνω στο χάρτη.

Ο οικοΤόπος προσφέρει επίσης ένα bookmarklet το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να καταγράφετε περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς ένα widget το οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε στο site ή στο blog σας για να παρουσιάζετε αυτόματα τις πληροφορίες που καταχωρούνται σε αυτόν.

Είναι σίγουρα μια προσπάθεια άξια επαίνου, και ευχόμαστε να συνεχίζει να προσφέρει ενημέρωση και πληροφόρηση στο κοινό. Εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος ο οικοΤόπος, “η δημόσια πληροφορία ανήκει στον πολίτη”.

Greekwebwatch

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων