fbk.jpgΤη στιγμή ακριβώς που έχει πιάσει άπαντες μια μορφή μανίας με το facebook, το δημοφιλέστερο online πείραμα πάνω στην ψυχολογία του όχλου ή το δημοφιλέστερο online κοινωνικό δίκτυο (όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας), πολλοί νιώθουν μια ακατανίκητη ανάγκη να κάνουν delete στο λογαριασμό τους και να εξαφανιστουν απ’ αυτό. Πειραματίστηκες, έπαιξες, βαρέθηκες να σε σκουντούν και να σε παρενοχλούν όλη την ώρα, κουράστηκες από τα αμέτρητα μηνύματα, θέλεις να το πετάξεις απ’ τη ζωή σου και να μην ξυπνάς μέσα στα άγρια χαράματα για να το τσεκάρεις. Δύσκολα τα πράγματα. Κι αυτό γιατί το facebook, εκτός από το να αλλάζει πολιτικές χρήσης προσωπικών δεδομένων και να κάνει μη δημοφιλή face lifts κάθε τρεις και λίγο, γνωρίζει καλά πώς να κρατάει δέσμιους τους καταναλωτές του. Η διαδικασία πλήρους διαγραφής είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή. Δεν περιορίζεται απλά σε ένα deactivate. H «απενεργοποίηση» του προφίλ σου από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου (που βρίσκονται εδώ http://www.facebook.com/editaccount.php) δεν σβήνει τα στοιχεία σου από τους servers του f/b. Απλά καθιστά το προφίλ σου «μη προσβάσιμο», τα στοιχεία σου όμως καθώς και κάθε φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο έχεις ανεβάσει παραμένουν στους server του facebook για πάντα! Με ό,τι, ενδεχομένως, να συνεπάγεται αυτό.Για να κάνεις ολοκληρωτικό delete, οπλίσου με υπομονή και ξεσκόνισε τα αγγλικά σου:

1. Διαγράφεις «τα πάντα», με εκατοντάδες κλικ. Τα πάντα! Φωτογραφίες, φίλους, γνωστούς, δημοσιεύσεις στο the wall, mini-feeds, link που έχεις ποστάρει, applications, δώρα, pokes, ενδιαφέροντα, group, αγαπημένες μουσικές… Τα πάντα!

2. Επικοινωνείς σε ένα από τα παρακάτω email με κάποιον εκπρόσωπο του facebook, κάνοντας ξεκάθαρο ότι έχεις διαγράψει τα πάντα (θυμήσου… τα πάντα!) από το profile σου και γράφοντας οπωσδήποτε το username σου. Οι διευθύνσεις που στέλνεις το email είναι: privacy@facebook.com, comment-info-rt@facebook.com, info@facebook.com. Λογικά, σε μια εβδομάδα θα έχεις πάρει απάντηση.

3. Μόλις λάβεις το απαντητικό email από κάποιον υπάλληλο του facebook που επιβεβαιώνει πως διέγραψαν το λογαριασμό σου, προσπάθησε να κάνεις log in όπως ακριβώς έκανες όταν ήσουν κανονικό μέλος. Εάν δεν λάβεις κάποιο invitation να ενεργοποιήσεις εκ νέου το λογαριασμό σου, σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά και όλα τα στοιχεία σου έχουν γίνει καπνός.

Καλή τύχη.

LIFO

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων