995094_b.jpgΟ σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο άνθρωπος που εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό του Διαδικτύου, θα συμμετάσχει στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για την Επιστήμη του Web, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 18 έως 20 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του Web Science Conference 2009, κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου, για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο.

Στο συνέδριο θα μιλήσει μεταξύ άλλων ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος έγινε το 2007 ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με το Βραβείο Turing, γνωστό και ως το «Νόμπελ της Πληροφορικής». Θα συμμετάσχει επίσης ο Ζακ Μπις, προϊστάμενος της Διεύθυνσης F5 «Αξιοπιστία και Ασφάλεια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής συνεδρίες εισηγήσεων: «Διδασκαλία και Μάθηση», «Εμπιστοσύνη και Δυσπιστία», «Ελευθερία εναντίον Ελέγχου», «’Ετικέτες’ και Έρευνα», «Κοινωνικά Δίκτυα», «Δίκτυα Δεδομένων», «Διακυβέρνηση, Πολίτες, Δίκαιο και Web» και «Η Ζωή στο Δίκτυο».

Προγραμματίζονται επίσης οι εξής θεματικές συνεδρίες: «Society On-Line: Η επιχειρηματική προσέγγιση», «Νόμος και Δίκαιο: Τι μπορεί να συνεισφέρει η Επιστήμη του Web στη Διαφύλαξη των Δεδομένων», «Εμπιστοσύνη στο Web», «Πολιτισμική σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία», «Η Πολιτική στο Web» και «Η Κοινωνιο-Ψυχολογία του Web».

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θα συμμετέχουν επίσης o υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Web Science Research Initiative.

Το Βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων