01_tr_media_col_gif.gifΣτην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για τα νέα μέσα ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις:

«Τα παραδοσιακά ΜΜΕ αδυνατούν να βρίσκονται στον παλμό των γεγονότων κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην υπεροχή του διαδικτύου, αλλά και στην έλλειψη αξιοπιστίας που τα διακρίνει».Νίκος Μεγγρέλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

«Το πιο σημαντικό γεγονός με τα νέα μέσα είναι ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μετέχουν ισότιμα και ως συγγραφείς και όχι μόνο ως αναγνώστες στην κοινωνία της γνώσης. Τα δίκτυα επικοινωνιών ισοπεδώνουν παλιές ιεραρχίες της βιομηχανικής κοινωνίας και απομένει να δούμε αν θα συνθέσουν και άλλες».Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή.

«Στη χώρα μας ζούμε τη δημοσιογραφία της επικοινωνίας. Ο δημοσιογράφος ταυτίζεται με τον εκπρόσωπο ενός χώρου συμφερόντων, τη δημοσιογραφία του σχολίου, του “argument”, που μεταμφιέζει την είδηση σε γνώμη. Πρόκειται για ένα μοντέλο, όπου η πληροφορία λειτουργεί ως πρόφαση ή ως άλλοθι για το αυθαίρετο σχόλιο το οποίο προβάλλεται ως είδηση».Νίκος Μπακουνάκης, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

via

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων