panellad.jpgΚι εκεί που αναρωτιόμουν σε ποια κτίρια θα γίνεται το κολεγιακό έτος και από ποιους διδάσκοντες, ήρθε η απάντηση να με διαφωτίσει:

Σύμφωνα με τη νέα, «βελτιωμένη» πρόταση για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος του ΕΣΥΠ, τα προπαρασκευαστικά έτη για την εισαγωγή στα ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία, στις τελευταίες τάξεις του λυκείου και σε απογευματινές ώρες διδασκαλίας. Στόχος του ΕΣΥΠ, κατά τον πρόεδρό του κ. Θ.Βερέμη, θα είναι να σταματήσουν τα φροντιστήρια, ενώ προβλέπεται και η περικοπή των εξεταζόμενων μαθημάτων.
Πάντως στην νέα πρότασή  θα προβλέπεται κατάργηση των πέντε επιστημονικών πεδίων και διαχωρισμός των μαθητών σε θεωρητική και πρακτική κατεύθυνση μετά την πρώτη τάξη του λυκείου.
Η πρόταση του ΕΣΥΠ προβλέπει:  Τη δημιουργία «μεταλυκειακών» τάξεων μέσα στο… λύκειο και παράλληλα με τη λειτουργία του, που θα έχουν χαρακτήρα προπαρασκευαστικών ετών για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στη διάρκεια των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, οι υποψήφιοι θα κάνουν μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις που θα δώσουν στο τέλος της χρονιάς. Για τα μαθήματα αυτά θα αξιοποιηθούν οι απογευματινές ώρες.

Δηλαδή η πρόταση έχει ως εξής: το πρωί φτιάχνουμε ένα σχολείο και το απόγευμα ένα φροντιστήριο. Δε νομίζω να ανησυχήσει ο κλάδος των φροντιστών ότι θα χάσουν πελατεία…

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων