pserimos.jpg«Όταν τελειώσω φέτος το δημοτικό σχολείο θέλω να συνεχίσω στο γυμνάσιο, αλλά χωρίς να φύγω από το νησί μου. Και επειδή εδώ δεν έχει γυμνάσιο, θα αναγκαστώ να εγκαταλείψω τα μαθήματα και θα βοηθώ τους γονείς και τ΄ αδέλφια μου στα ζώα».

«Μόλις τελειώσει τη χρονιά η Άννα που πηγαίνει στην Στ΄, το δημοτικό σχολείο θα κλείσει, γιατί στην Ψέριμο δεν υπάρχουν άλλα παιδιά» λέει η δασκάλα της κ. Χαρά Αγγελέτου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει το νησάκι και να πάει- ως νεοδιόριστη- σε κάποιο άλλο «δυσπρόσιτο» σχολείο.

Αυτά είναι τα λόγια της 12χρονης Άννας Μαύρου, της μοναδικής μαθήτριας στο δημοτικό σχολείο της Ψερίμου, ένα μικρό νησί κοντά στην Κάλυμνο. Στην Ψέριμο σχεδιάζεται να λειτουργήσει- για την Άννα και τ΄ αδέλφια της- το πρώτο τηλεσχολείο.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να ιδρυθεί γυμνάσιο μόνο για μία μαθήτρια, η Νομαρχία Δωδεκανήσου σχεδιάζει τώρα να εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση στην Ψέριμο. «Φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ψέριμο, όπου καθηγητές από την Κάλυμνο μέσω της τηλεματικής θα παραδίδουν μαθήματα όχι μόνο στη Μαρία αλλά και σε όλα τα άλλα αδέλφια της, τα οποία κι αυτά εξέφρασαν την επιθυμία να μπουν στο πρόγραμμα» δήλωσε ο νομάρχης κ. Μαχαιρίδης.

Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όπως δήλωσε ο καθηγητής της Πληροφορικής κ. Κώστας Τσολακίδης: «Εάν πετύχει αυτή η σπουδαία προσπάθεια, τότε ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή ανάλογων τηλεκπαιδεύσεων σε άλλα νησάκια και σε σχολεία μικρών περιοχών, όπου οι μαθητές είναι ελάχιστοι».

Ρεπορτάζ του Γιώργου Ζαχαριάδη στα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων