Δευτέρα 30-3-2020

Αγαπημένα μας παιδιά, οι κυρίες Σοφίες είναι εδώ! Γνωρίζουμε ότι όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σας φαίνονται περίεργα, αλλά πρέπει να δείξουμε δύναμη και να βοηθάμε όσο μπορούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους!

Άλλαξαν  λοιπόν οι καταστάσεις , άλλαξε και ο τρόπος που θα κάνουμε μάθημα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπαίνετε σ΄αυτήν τη σελίδα και να ακολουθείτε τις οδηγίες μας.

Καλή μας αρχή!

 

Πηγή:ΕΟΔΥ

 

ΓΛΩΣΣΑ

Όπως ξέρετε, την προηγούμενη Τετάρτη, ήταν για τη χώρα μας, ημέρα γιορτινή. Η 25η Μαρτίου για εμάς τους Έλληνες έχει διπλή σημασία. Πρόκειται για μια γιορτή με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Εθνικό γιατί σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, και θρησκευτικό γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ στη Μαρία ότι θα γεννήσει τον Χριστό.

Ας δούμε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Maria Tranou

Ανοίγουμε τώρα τα βιβλία της Γλώσσας , σελ. 21 και διαβάζουμε  πολύ προσεκτικά το κείμενο. Αφού κάνουμε την ανάγνωση, υπογραμμίζουμε τις απαντήσεις των ερωτήσεων που έχει πιο κάτω.

Όσα παιδιά έχουν στο σπίτι τους εκτυπωτή, μπορούν να εκτυπώσουν τις παρακάτω ζωγραφιές.

 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Στα τελευταία μαθήματα κάναμε για την πρόσθεση με κρατούμενο. Ας θυμηθούμε τους νόμους που πρέπει να ακολουθούμε.

 

Πηγή: Ioanna Chatsikou

Ας κάνουμε εξάσκηση παίζοντας, κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.