Η Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας DreamSpark και σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) ανακοίνωσε προ ημερών τη δωρεάν διάθεση μιας σειράς εργαλείων που αφορούν τη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού σε όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας! 

Το συγκεκριμένο υλικό διατίθεται στους φοιτητές από την ιστοσελίδα του DreamSpark, www.dreamspark.com, ενώ η μόνη υποχρέωση των χρηστών της υπηρεσίας είναι η ηλεκτρονική επιβεβαίωση της φοιτητικής τους ιδιότητας, μια φορά το χρόνο. 

Παράλληλα, τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να έχουν πρόσβαση και από την ιστοσελίδα της δράσης «Αναφανδόν (anafandon.grnet.gr) η οποία αναπτύχθηκε για την δωρεάν διάθεση εμπορικού λογισμικού και υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το προσωπικό των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το DreamSpark εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, το οποίο έχει ως στόχο αφενός μεν να αποτελέσει μια «κοιτίδα» έρευνας και καινοτομίας και αφετέρου δε να λειτουργήσει ως «σύνδεσμος» μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας, των νέων και του επιχειρηματικού κόσμου. 

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα μέσω της υπηρεσίας «Αναφανδόν», η Microsoft Ελλάς είχε διαθέσει στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εργαλεία για την ανάπτυξη λογισμικού, την οποία και ενισχύει περαιτέρω με τη διάθεση του Dream Spark. 

Υπολογίζεται, τέλος, πως μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας περίπου 400.000 φοιτητές από διάφορα συμβεβλημένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα επωφεληθούν, λαμβάνοντας επαγγελματικά εργαλεία προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους. 

Αναλυτικότερα, οι φοιτητές μέσω των προσφερόμενων προϊόντων θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές για το web, τους προσωπικούς υπολογιστές, τη ρομποτική, καθώς και να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια.

 

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.capital.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.capital.gr/tech/details.aspx?id=641011Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση