Ξενοδοχείο μόνο για γυναίκες, κατάλυμα του ενός δωματίου, room service στους -5?C, δίκλινο σε σπηλιά, κελί, βαγόνι, αποχετευτικό σωλήνα, φάρο, ναυαγοσωστικό ή γερανό, διαμονή σε κάψουλα ή δέντρο! Στα παράξενα, πρωτότυπα κι απίθανα ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη ο προορισμός δεν έχει σημασία, αφού ταξιδιωτική εμπειρία εδώ είναι η διαμονή. Το συμβατικό δωμάτιο αστικού ξενοδοχείου είναι pass?, η διανυκτέρευση σε απλά στούντιο so last year. Για τους πολίτες του κόσμου σε αναζήτηση νέων τάσεων, όσο πιο sui generis το δωμάτιο που θα κλείσουν τόσο πιο εξτρίμ οι ιστορίες που θα έχουν μετά για να διηγηθούν, έστω κι αν μερικές φορές χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ελάτε να κάνουμε εικονική κράτηση σε δωμάτια ξενοδοχείων του παγκόσμιου χωριού, που δεν θα τα έλεγες ακριβώς «της διπλανής πόρτας».

 

Hotel de Glace
Εσκιμώος για μια νύχτα στον Καναδά. 15.000 τόνοι χιονιού, 500 τόνοι πάγου χρειάστηκαν για να χτιστεί για 9η φορά φέτος το ξενοδοχείο από πάγο (Hotel de Glace) στο Κεμπέκ, που ανοίγει τις παγωμένες πύλες του στις 4 Ιανουαρίου. Με 160 $ περνάτε ένα βράδυ στην κατάψυξη στους -5?C, ξαπλωμένοι σε κρεβάτι καμωμένο από πάγο όπως όλα τα έπιπλα και οι χώροι του ξενοδοχείου, μέσα σε ισοθερμικό υπνόσακο. Σπεύστε μέχρι το Μάρτιο, γιατί μετά το ξενοδοχείο δεν κλείνει, απλώς λιώνει! www.hoteldeglace-canada.com

ONE By the Five
Σ? αγαπώ, σ? αγαπώ. Πού με βάζεις; Σε μια «ερωτική φωλιά» στο Καρτιέ Λατέν για ρομαντικό Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, στο ξενοδοχείο ONE By the Five που διαθέτει μόνο 1 δωμάτιο. Με 960 ? τη βραδιά έχετε δική σας τη σουίτα κοντά στο Σηκουάνα, διαλέγετε από το μπουντουάρ άρωμα για να την αρωματίσετε, χρώμα για να τη «βάψετε» με οπτικές ίνες, συν όλο το προσωπικό απίκο! www.onebythefive.com/. Πιο εξωτικό το ξενοδοχείο The One στην Καμπότζη με μία και μοναδική σουίτα (250 $), έτοιμη να φιλοξενήσει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί στο επόμενο ταξίδι στην πατρίδα του γιου τους, Μάντοξ. www.theonehotelangkor.com

langholmen
Προσέξτε μήπως καταλήξετε έγκλειστοι στο «Αλκατράζ» της Στοκχόλμης. Η παλιά φυλακή στο νησί Langholmen της σουηδικής πρωτεύουσας είναι σήμερα ξενοδοχείο με γκουρμέ εστιατόριο και μουσείο του παλιού σωφρονιστικού ιδρύματος.
www.langholmen.com

Ηostel Celica
Κατευθείαν στη φυλακή για να εκτίσετε ποινή καλοπέρασης στο Ηostel Celica. Η παλιά στρατιωτική φυλακή της Λιουμπλιάνα σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας για νέους, βραβευμένος από τον Οργανισμό Τουρισμού της Σλοβενίας ως «πρωτότυπο τουριστικό προϊόν». Με 23 ? τη βραδιά κλείνετε ένα δίκλινο κελί με όλες τις ανέσεις, θέρμανση και καθαρά σεντόνια, αλλά και κάγκελα σε πόρτα και παράθυρο, όπως παλιά. Στην αίθουσα που κάποτε σιτίζονταν οι φυλακισμένοι τώρα διοργανώνονται jam sessions από γκρουπάκια της πόλης. www.souhostel.com

Lady?s First Design Hotel
Μόνο για γυναίκες. Το μπουτίκ ξενοδοχείο Lady?s First Design Hotel στη Ζυρίχη δημιουργήθηκε από ομάδα γυναικών που «βαρέθηκαν να έρχονται σε αμηχανία ταξιδεύοντας μόνες στα επαγγελματικά τους ταξίδια στο εξωτερικό». Οι κάτω όροφοι του κομψού οικήματος του 19ου αιώνα φιλοξενούν και άνδρες πελάτες, αλλά τα πάνω πατώματα είναι γυναικείο άβατο (154 ? το μονόκλινο) με spa και roof garden για να πίνουν καφέ οι ταξιδιώτισσες αγναντεύοντας την πόλη. Η διεύθυνση δίνει προτεραιότητα στη στελέχωση του προσωπικού με άνεργες γυναίκες. www.ladysfirst.ch

Harlingen
Φαροφύλακας ή ναυαγοσώστης; Στο λιμάνι Harlingen του ολλανδικού Βορρά υποδυθείτε ρόλους ανάλογα με το πού θα περάσετε τη νύχτα. Ο φάρος του 1920 σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο φιλοξενώντας μέχρι 2 άτομα τη βραδιά έναντι 319 ?, πανόραμα 360° από την τζαμαρία στο πέλαγος. Αράξτε με 229 ? τη βραδιά στο αμπάρι του Lilla Marras, ναυαγοσωστικού που άλλοτε όργωνε τη Βόρεια Θάλασσα και τώρα, αγκυροβολημένου στο λιμάνι πλωτού ξενοδοχείου. Πιο extreme η διανυκτέρευση στην καμπίνα ενός παλιού γερανού, αιωρούμενοι πάνω από το λιμάνι. Η «Αράχνη», όπως αποκαλούν το γερανό που κάποτε ξεφόρτωνε χαλκοσίδηρο από Ρωσία και Σκανδιναβία, προσφέρεται πλέον για εναέρια διαμονή έναντι 319 ?, αν δεν πάσχετε από υψοφοβία.
www.vuurtoren-harlingen.nl

Hotel Everland
Περιοδεύον ξενοδοχείο. Χθες στην Ελβετία και τη Λειψία, σήμερα στο Παρίσι, αύριο πού; Το ξενοδοχείο Everland, με τη μορφή φουτουριστικής κάψουλας του ενός δωματίου, μεταφέρεται από τόπο σε τόπο ως mobile hotel. Μέχρι τον Απρίλιο του 2009 θα παραμείνει προσγειωμένο πάνω από το περιστύλιο του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Palais de Tokyo της γαλλικής πρωτεύουσας. Εικαστική παρέμβαση αλλά κι εναλλακτική διανυκτέρευση στη high tech λευκοπράσινη κάψουλα με όλα τα κομφόρ και την άπλετη θέα στον Πύργο του Αϊφελ έναντι 333 ?. www.everland.ch/

The old-station
Το τρένο θα σφυρίξει στις οκτώ για πρωινό με scrabbled eggs στα βαγόνια των τρένων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Petworth στο Σάσεξ της Βρετανίας, διαμορφωμένα πλέον σε δωμάτια ξενοδοχείου. Με τιμή δίκλινου από 83? ζείτε την ατμόσφαιρα της αγγλικής εξοχής που περιγράφει στα αστυνομικά της μυθιστορήματα η P.D. James, αλλά χωρίς φόνους και σασπένς.
www.old-station.co.uk

Δεντρόσπιτο
Σαν τον Ταρζάν στην Ινδία, σκαρφαλωμένοι σε ένα δεντρόσπιτο, εξοπλισμένο με κρεβάτια, ρεύμα, WC και ζεστό νερό, στην καρδιά παρθένου δάσους στην Κεράλα, στο βασίλειο του ελέφαντα και της τίγρης της Βεγγάλης. Αν νιώθετε να ξυπνά μέσα σας η Jane ή ο Indiana Jones, πιάστε κλαδί στο www.safarilandresorts.com

«Κινητός Πολίτης»
Citizen M(obile). Το ξενοδοχείο «Κινητός Πολίτης» στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ και προσεχώς σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις απευθύνεται σε «πολίτες του κόσμου που ταξιδεύουν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους, θέλουν πολυτέλεια σε προσιτή τιμή». Με 50 ? τη βραδιά διανυκτερεύετε (προσφορά weekend Δεκεμβρίου) στο ντιζαϊνάτο δωμάτιο και γίνεστε μέλος διαδικτυακής κοινότητας ταξιδιωτών. Κάνοντας κλικ στις επιλογές «Εξερεύνηση, αγορές, εργασία, πολιτισμός, καλό φαγητό ή χαλάρωση» μοιράζεστε tips με άλλους guests. «Πότε θα ανοίξει Citizen M και στην Αθήνα;», διαβάζουμε στο post του citizen Chris, Athens.
www.citizenm.com

Das Park Hotel
Ξενοδοχείο του σωλήνα. Αγνωστο πώς και γιατί, το 2004 ένας Αυστριακός ονόματι Andreas Strauss συλλαμβάνει την ιδέα να δημιουργήσει ένα κατάλυμα από γιγάντιο αποχετευτικό σωλήνα. Το Das Park Hotel είναι σήμερα αραγμένο κοντά στον Δούναβη στο Ottensheim της Αυστρίας, κυλινδρικός σωλήνας βάρους 9,5 τόνους με σπαρτιατικές ανέσεις. Το «δωμάτιο» διαθέτει διπλό κρεβάτι, φως, ηλεκτρονική κλειδαριά αλλά η τουαλέτα είναι έξω και για πρωινό σάς παραπέμπουν στα κοντινά σνακ μπαρ. Για ταξιδιώτες με σύνδρομο Διογένη (εδώ σωλήνας αντί για πιθάρι).
www.dasparkhotel.net

Elkep Evi Cave Hotel
Οπως οι Flintstowns στην Καππαδοκία, αλλά με τουρκικό χαμάμ και room service στη σπηλιά. Το Elkep Evi Cave Hotel είναι ένα μικρό ξενοδοχείο στην ύπαιθρο, κοντά στην πόλη Urgup της Καππαδοκίας, με υπόσκαφα και σπηλιές διαμορφωμένα σε δωμάτια και σουίτες, ατμόσφαιρα Νεάντερνταλ, αλλά με ανέσεις Homo catanaloticus του 21ου αιώνα.
www.elkepevi.com

Yotel κάψουλα αεροδρομίου
Ενα ντους πριν πετάξεις. Τα Yotel του αεροδρομίου Σίπολ στο Αμστερνταμ, του Gatwick και του Heathrow στο Λονδίνο (ενδεικτικά 39,50 £ για min 4 ώρες) βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην αίθουσα αναχωρήσεων και τα check-in, οπότε δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για ταξί την τελευταία στιγμή. Μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο ή να τσεκάρετε τα e-mail στο δωμάτιο-high tech καμπίνα πριν από την πτήση, αρκεί να μη χαλαρώσετε τόσο ώστε να ξεχάσετε το διαβατήριο στο μαξιλάρι.
www.yotels.com

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.e-tipos.com
Σχετικός δεσμός:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=67545



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.