Είναι δύσκολη υπόθεση να επιλέξουμε ποιο κινητό τηλέφωνο θα αγοράσουμε. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να επιλέξουμε κινητό για κάποιον άλλον. Ας το έχουμε υπόψη τώρα που ετοιμαζόμαστε για τα δώρα των Χριστουγέννων. Η εποχή που ένα τηλέφωνο ήταν απλώς ένα τηλέφωνο ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κατακλυζόμαστε από διαφημίσεις που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ένα κινητό είναι το καλύτερο δώρο. Η επιλογή όμως δεν είναι καθόλου απλή, λέει η Ζαν Ρίσερ Γουέστκοτ, συγγραφέας ενός οδηγού που μας συμβουλεύει πώς να ελέγξουμε την τεχνολογία στη ζωή μας. Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει πολύ προσωπικό. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ασύρματες συσκευές έχουν γίνει προσωπικό ζήτημα, σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι τις βλέπουν σαν προέκταση του εαυτού τους», συμπληρώνει ο Τζόε Φάρεν, εκπρόσωπος της Wireless Αssociation. Με περισσότερα από 600 μοντέλα στην αγορά, προσθέτει, πράγματι η επιλογή είναι πρόκληση. Ο αγοραστής πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τον παραλήπτη και παράλληλα να γνωρίζει τις συσκευές.

Οι κομψές συσκευές
Η εποχή που ένα τηλέφωνο ήταν απλώς ένα τηλέφωνο έχει περάσει. Παρότι τα χαρακτηριστικά διέφεραν από μοντέλο σε μοντέλο, λίγες μάρκες τραβούσαν την προσοχή και ενθουσίαζαν τους καταναλωτές. Τότε, η αγορά ήταν κυρίως θέμα των χαρακτηριστικών κάθε συσκευής. Αυτό άλλαξε με την είσοδο κομψών συσκευών όπως το Μotorola Razr το 2004 και έξυπνων τηλεφώνων όπως το iΡhone πέρυσι. Μετά την επιτυχία του iΡhone εμφανίστηκε μια νέα γενιά κινητών, όπως το ΒlackΒerry Storm αλλά και άλλα μοντέλα που «τρέχουν» το λογισμικό της Google. Φυσικά, τα χαρακτηριστικά εξακολουθούν να παίζουν τον δικό τους ρόλο. Εκείνοι που συμβουλεύουν τους καταναλωτές ποιο κινητό είναι καλύτερο για τους ίδιους ή για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, δηλώνουν ότι η κατανόηση των αναγκών και των προτιμήσεων μπορεί να απλοποιήσει τα πράγματα.

Κατά συνέπεια πρέπει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, όπως αναφέρει ο Μαρκ Άσνες, έμπορος ηλεκτρικών συσκευών. Για παράδειγμα, αρέσει στον παραλήπτη να τραβάει φωτογραφίες; Ή μήπως θέλει να ακούει μουσική στον δρόμο; Φυσικά, έχει σημασία εάν το πρόσωπο που θα αποκτήσει το κινητό «έχει μανία με τα γκάτζετ» ή αν είναι τύπος που απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να τηλεφωνεί.
Η κάμερα ίσως δεν ενδείκνυται

ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις, σημαντικό δεν είναι τι έχει μια συσκευή, αλλά τι δεν έχει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν υπόψη οι γονείς όταν σκέπτονται να κάνουν ένα τέτοιο δώρο στα παιδιά τους. Για παράδειγμα με το SΜS μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά η κάμερα δεν είναι βέβαιο ότι ενδείκνυται για παιδιά 13- 14 ετών.

Σημαντικό είναι επίσης να τίθενται ορισμένοι περιορισμοί. Ο Νταν Γουότς έκανε δώρο στη 13χρονη κόρη του Αμάντα ένα κινητό. Δεν τις επιτρέπει όμως να το χρησιμοποιεί μετά τις 9 το βράδυ όταν έχει σχολείο την επομένη, ενώ οι βαθμοί της πρέπει να είναι καλοί για να το κρατήσει. Επίσης, η Αμάντα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 20 δολάρια κάθε μήνα από το χαρτζιλίκι της για τον λογαριασμό. Στην οικογένεια, τέλος, έχει γίνει μια συμφωνία: «Εγώ και η μητέρα της έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε τις κλήσεις και τα μηνύματα που στέλνει και λαμβάνει».

 

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.tanea.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4493007&ct=2



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.