Η άποψη ότι η Coca-Cola μπορεί να λειτουργήσει ως σπερματοκτόνο μετά τη σεξουαλική επαφή δεν είναι παρά ένας αστικός μύθος, προειδοποιεί Βρετανίδα επιστήμονας.

Η Ντέμπορα Άντερσον, καθηγήτρια γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αναφέρει σε δημοσίευσή της ότι τα ντους με Coca-cola ήταν σχετικά διαδεδομένη πρακτική κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 στις ΗΠΑ, με την πεποίθηση ότι η οξύτητα του αναψυκτικού σκοτώνει το σπέρμα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρακτική εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες.

Ωστόσο, τονίζει η Άντερσον, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχιε βάση, ενώ αντίθετα υπάρχουν πολλοί λόγοι που την καθιστούν μέχρι και επιβλαβή για την υγεία. Αρχικά, η σύνθεση του γνωστό αναψυκτικού δεν είναι ικανή να σκοτώσει το σπέρμα. Επιπλέον, η Coca-cola καταστρέφει την επιφάνεια των κυττάρων στο εσωτερικού του κόλπου, με αποτέλεσμα να γίνει ο οργανισμός πιο ευάλωτος σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο λόγος που οδήγησε την επιστήμονα στη συγκεκριμένη δημοσίευση ήταν η αναβίωση του μύθου, εξαιτίας παλαιάς μελέτης σχετικά με την επίδραση της Coca-cola στο σπέρμα, που κέρδισε βραβείο άντι-Νόμπελ.

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.kathimerini.gr
Σχετικός δεσμός:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_18/12/2008_260754Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση