Η Αμερικανική Ένωση Συντακτών Εφημερίδων (American Society of Newspaper Editors) αποφάσισε να μετονομαστεί και να απαλείψει από τον τίτλο της την αναφορά σε εφημερίδες καθώς η δημοσιογραφία στρέφεται όλο και περισσότερο προς το Ίντερνετ ενώ θα δέχεται και συντάκτες διαδικτυακών μέσων.

Η Ένωση θα θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία κατά τη σύνοδό της τον Απρίλιο στο Σικάγο ώστε να ονομάζεται πλέον Αμερικανική Ένωση Συντακτών Ειδήσεων (American Society of News Editors).

 

Με τις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να εντάσσονται στην ένωση και δημοσιογράφοι ιστοσελίδων.

 

«Όλο και περισσότερο, οι οργανισμοί ειδήσεων δεν καθορίζονται από τον ?ημερήσιο χαρακτήρα?», εξηγεί η πρόεδρος της Ένωσης, Σαρλότ Χολ, σε επιστολή προς τα μέλη. Η ANSE αυτοπροσδιορίζεται σαν ένωση για τους «συντάκτες ημερήσιων εφημερίδων».

 

Σε μία ταυτόχρονη εξέλιξη, η οικονομική κρίση οδηγεί τις δύο μεγάλες εφημερίδες του Ντιτρόιτ να αναστείλουν σε μεγάλο βαθμό τις έντυπες εκδόσεις και να δώσουν μεγάλη έμφαση στις δικτυακές εκδόσεις.

 

Η Detroit Free Press και η The Detroit News θα τυπώνουν κανονική έκδοση τρεις ημέρες την εβδομάδα ?τις υπόλοιπες ημέρες θα τυπώνουν ολιγοσέλιδες εκδόσεις? ενώ θα ενθαρρύνουν τους αναγνώστες τους να πληροφορούνται από το Ίντερνετ.

Παρόμοιες είναι οι αποφάσεις που λαμβάνουν και άλλα, περιορισμένης εμβέλειας έντυπά στις ΗΠΑ αλλά και η παραδοσιακή εφημερίδα Christian Science Monitor που ανακοίνωσε ότι καταργεί πλήρως την ηλεκτρονική έκδοσή της.

 

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.tovima.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=247095Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση