Ο εναλλακτικός και open source music player που κατασκευάζει η Mozilla, έφτασε στην έκδοση 1. Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν και είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής, ενώ συναγωνίζεται το iTunes της Apple. Έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης σε επίπεδο λειτουργιών και εμφάνισης, ενώ έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση 0.7. Επιπλέον, το Songbird τρέχει σε Windows XP, Windows Vista, Linux και Mac OS X.

Στην ουσία ο Songbird περιλαμβάνει έναν μικρό firefox μέσα του με δυνατότητες browsing σε καρτέλες. Έτσι καθώς ακούμε μουσική μπορούμε να βλέπουμε φωτογραφίες από το Flickr, βίντεο από το YouTube, βιογραφίες από το last.fm και νέα από το Google News για το τραγούδι ή τον καλλιτέχνη που παίζει.
Ακόμα υπάρχει βελτιωμένη υποστήριξη Album Art, όπου μπορούν να γίνουν drag and drop εικόνες και να εναλλάσσονται. Υποστηρίζονται συντομεύσεις πληκτρολογίου, έξυπνες playlists, κ.α.
Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη κοινότητα που κατασκευάζει themes και plug-ins ώστε να μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Την εγκατάστασή τους αναλαμβάνει η ενσωματωμένη λειτουργία του Songbird ώστε να γίνεται εύκολα και με ασφάλεια.

 

Ανακτήθηκε από:http://www.digitalnews.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.digitalnews.gr/modules/mynews/item.php?itemid=1065



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.