Ζητείται χαρούμενος, στρουμπουλός άντρας κατά προτίμηση με άσπρα αφράτα γένια, χωρίς ποινικό μητρώο, έτοιμος να εργαστεί σκληρά για ένα μήνα.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη Άγιων Βασίληδων και πρέπει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τους βρει και να τους εκπαιδεύσει, αποκαλύπτει μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Οι Γερμανοί φέτος αποφάσισαν, ίσως για να ξεχάσουν την οικονομική κρίση, να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί Άγιοι Βασίληδες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα, χριστουγεννιάτικες αγορές και πάρτι.

«Το να είναι κάποιος Άγιος Βασίλης δεν είναι εύκολη δουλειά. Για να πούμε την αλήθεια ελάχιστοι έχουν αυτό το χάρισμα», τόνισε ο Γενς Βίτενμπέργκερ, υπεύθυνος για την εξεύρεση Άγιων Βασίληδων στο γραφείο Jobcafe του Μονάχου.

Ο υπεύθυνος του γραφείου επισημαίνει πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί προς τα παιδιά, αξιόπιστοι και να έχουν ικανότητες ηθοποιού.

«Η αναζήτηση Άγιων Βασίληδων έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα. Αν και η δουλειά είναι κουραστική, είναι καλύτερη από το να είσαι άνεργος», λέει χαρακτηριστικά ο Βίτενμπέργκερ.

«Ένας Άγιος Βασίλης κερδίζει 60 ευρώ την ώρα, δεν είναι και άσχημα;», καταλήγει.

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.kathimerini.gr
Σχετικός δεσμός: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/11/2008_257628



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιούνιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.