Δεν μπορείτε πλέον να ακούσετε μουσική χωρίς ακουστικά. Δηλαδή μπορείτε, αλλά τότε ανήκετε στη σπάνια φυλή των μουσικόφιλων χωρίς ΜΡ3 player ή κινητό που παίζει μουσική. Τα γκάτζετ αυτά σάς επιτρέπουν να πάρετε παντού τη μουσική που σας ενθουσιάζει ή σας γαληνεύει.

Για να την απολαύσετε όμως, χρειάζεστε απαραιτήτως ένα ζευγάρι καλά ακουστικά μικρού μεγέθους. Έχοντας δοκιμάσει πολλά διαφορετικά μοντέλα τα τελευταία χρόνια, σάς προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα ακουστικά τύπου in-ear, τα οποία μπαίνουν στο εσωτερικό του αυτιού.

Τα in-ear έχουν βασικά πλεονεκτήματα έναντι των ακουστικών τύπου «ψείρας», που είναι σαφώς πιο διαδεδομένα. Πρώτα απ΄ όλα, δεν πέφτουν από το αυτί, κάτι που με τα άλλα θα σας συμβαίνει συχνά όταν βρίσκεστε σε κίνηση.

Δεύτερον, ο ήχος τους είναι πολύ πιο καθαρός, ενώ στα καλά μοντέλα τα μπάσα ακούγονται πολύ πιο πλούσια- σημαντικό για κάποιον που ξέρει να ακούει μουσική.

Τρίτον, μπλοκάρουν τους εξωτερικούς θορύβους όσο χρειάζεται. Δηλαδή όχι 100%, όπως κάνουν τα ειδικά ακουστικά ηχοαπομόνωσης με κίνδυνο να σας πατήσει αυτοκίνητο, αλλά αρκετά ώστε να μπορείτε να ακούτε άνετα τη μουσική σας στη σήραγγα του Μετρό ή την Πανεπιστημίου.

Τέλος, προστατεύουν την ακοή, καθώς ακούτε μουσική σε χαμηλότερη ένταση.

Προσοχή στην επιλογή
Στην επιλογή τους όμως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μόνο αν είστε τυχεροί- ή ζείτε σε μία χώρα όπως η Αμερική, όπου μπορείτε να επιστρέψετε τα ακουστικά και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω, ακόμα κι αν τα έχετε χρησιμοποιήσει- θα βρείτε με την πρώτη το μοντέλο που σας ταιριάζει.

Συνήθως, πρέπει να δοκιμάσετε αρκετά για να βρείτε αυτό που σας στέκεται καλύτερα στο αυτί και αυτό που θα σας ικανοποιήσει στην κατηγορία των μπάσων. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα στα καλά μοντέλα in-ear είναι το μεγάλο μειονέκτημα στα υπόλοιπα- δυστυχώς στα περισσότερα, όπου τα μπάσα είναι απλά ανύπαρκτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε μουσική έτσι. Δυστυχώς, αν πρώτα τα αγοράσετε και μετά το διαπιστώσετε, είναι αργά. Και το σημαντικότερο; Αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει καθόλου να κάνει με την τιμή. Μπορεί ένα ζευγάρι ακουστικά των 50 ευρώ να έχει πολύ καλύτερα μπάσα από ένα των 300 ευρώ.

Παρουσιάσεις και κριτιές
Οπότε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να αναζητήσετε παρουσιάσεις και κριτικές στο Ιnternet, τόσο ειδικών όσο και χρηστών. Στο Αmazon, για παράδειγμα, θα βρείτε πολλές. Επειδή η ακοή και το σχήμα του αυτιού διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο, οι απόψεις πάντα διίστανται. Για να βγάλετε νόημα, διαβάστε πολλές και δείτε τον μέσο όρο.

Τips

Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε σήμερα, κοστίζουν από 15 έως 550 ευρώ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563771&ct=3



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.