ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΧΑΝΑ ΜΠΑΡΤΖ   Μαμά και κόρη επί το έργον

Την είδηση δημοσίευσε η βρετανική «Ντέιλυ Μέιλ»: η 49χρονη Σάρα, κάτοχος, κατά δήλωσή της, του παγκόσμιου ρεκόρ αισθητικών επεμβάσεων, τις οποίες έκανε για να γίνει «η Ανθρώπινη Μπάρμπι» και πιστεύει πως το πέτυχε, κάνει τακτικά ενέσεις μπότοξ στη 16χρονη κόρη της, τη Χάνα, από πέρυσι που το κορίτσι ήταν 15 ετών. Η περίπτωση της Σάρας και της Χάνας Μπαρτζ είναι ακραία, αλλά και ενδεικτική μιας δυναμικής στη σχέση μητέρας- κόρης, η οποία υφίσταται, σύμφωνα με ειδικούς, και σε λιγότερο ακραίες καταστάσεις.

Η μαμά έχει ξοδέψει μισό εκατομμύριο στερλίνες για περισσότερες από 100 αισθητικές επεμβάσεις και τίποτε πάνω της δεν είναι πλέον «φυσικό». Τα στήθη, το πιγούνι, τα μάγουλα, τα ζυγωματικά, τα φρύδια, ο λαιμός είναι όλα καινούργια, έχει κάνει λιποαναρρόφηση στους γλουτούς και τρία λίφτινγκ προσώπου. Και τώρα φαίνεται πως παρέλαβε την κόρη της, αν και η Χάνα λέει πως το μπότοξ δεν το έμαθε στο σπίτι, αλλά στο σχολείο, πως μιμήθηκε όχι τη μαμά, αλλά τις δικές της φίλες. «Όλες οι φίλες μου μιλούν για το μπότοξ. Γι΄ αυτό θέλησα να το κάνω. Και διότι προλαμβάνει τις ρυτίδες. Μου είπαν οι φίλες μου πως, όσο νωρίτερα αρχίζεις το μπότοξ, τόσο λιγότερες ρυτίδες έχεις όταν ενηλικιωθείς. Είχα δύο γραμμές στο μέτωπο», λέει η έφηβη, «και ζήτησα από τη μαμά να επέμβει»…

Η μαμά δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να κάνει ενέσεις τοξίνης στο πρόσωπο της έφηβης κόρης της. Και σαν καλός γονιός, χάρηκε που η θυγατέρα της απευθύνθηκε σ΄ αυτήν. «Ήταν ανοικτή και ειλικρινής μαζί μου για το μπότοξ και δεν το έκανε πίσω από την πλάτη μου», λέει. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Χάνα δεν έκανε και με τις φίλες της ενέσεις…

Μάνα και κόρη φωτογραφήθηκαν για την «Ντέιλυ Μέιλ». Είναι από τις περιπτώσεις που σκέφτεται κανείς, «τι κάνει η αστυνομία;»- ή καλύτερα «τι κάνει ο ιατρικός σύλλογος;», σχολιάζει στην ιταλική «Κορριέρε ντέλα Σέρα» η Μαρία Λάουρα Ροντοτά. Η «Ντέιλυ Μέιλ» αναφέρει την αντίδραση του προέδρου του βρετανικού συλλόγου πλαστικών χειρουργών, ο οποίος εκφράζει το σοκ του για το γεγονός ότι μπορεί κάποιος που δεν είναι γιατρός (η Σάρα είναι αισθητικός) να κάνει ενέσεις σε μια 16χρονη με μπότοξ που αγόρασε στο Ίντερνετ. «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, επειδή ο αγοραστής δεν έχει ιδέα για την πηγή, μπορεί το προϊόν να είναι μολυσμένο ή όχι εντελώς καθαρό», εξηγεί. Στο τέλος όμως η βρετανική εφημερίδα αφήνει την τελευταία λέξη στη 16χρονη. «Το Τeen Τoxing είναι σήμερα μέρος της ζωής», λέει εκείνη, «κι εγώ το μοιράζομαι με τη μαμάκα μου». Σύμφωνα με τη Ροντοτά, είναι καλό μαμά και κόρη να μοιράζονται πράγματα, αλλά ας προσπαθούν να μη μοιράζονται βλακείες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563703&ct=2



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.