▅«Το νέο σχολείο θα  είναι ένα σχολείο...  χωρίς τοίχους, με την   έννοια ότι θα είναι  ανοικτό στην  κοινωνία και στις  ιδέες» είπε  η  υπουργός  Παιδείας Αννα  Διαμαντοπούλου
Ενα νέο σχολείο που θα ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές εργασίες και τα διαγωνίσματα και θα πιστοποιεί τη γνώση ξένων γλωσσών και πληροφορικής ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο τις βασικές κατευθύνσεις των αλλαγών με το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», οι οποίες ωστόσο αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι παρά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν υπάρχουν σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους για την υλοποίηση των προτάσεών της. Βασικά χαρακτηριστικά του νέου σχολείου είναι τα νέα αναλυτικά προγράμματα, η ψηφιακή τάξη (με ψηφιοποίηση όλων των βιβλίων) και η μείωση ύλης και μαθημάτων. Εμφαση δίνεται στη διδασκαλία των ελληνικών, των μαθηματικών, της ξένης γλώσσας και της πληροφορικής. Παράλληλα, από τις κύριες προτεραιότητες είναι η αύξηση του αριθμού των Ολοήμερων Σχολείων.

Εκτός από τις προτάσεις για το νέο σχολείο, η κ. Διαμαντοπούλου εξήγγειλε την αναμόρφωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων μεταξύ διαφόρων περιοχών, αλλά και κοινωνικών ομάδων.

Εκπληξη προκάλεσε η απόφαση για δημιουργία τράπεζας ερωτήσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (από το 2013) και η ανακοίνωση ότι τα ΑΕΙ θα αποκτήσουν λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους. Τα σχετικά νομοσχέδια για την υλοποίηση των εξαγγελιών αναμένεται να κατατεθούν εντός του Μαρτίου.

Οπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, το νέο σχολείο θα είναι ένα σχολείο… χωρίς τοίχους, με την έννοια ότι θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και στις ιδέες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Τράπεζα ερωτήσεων για τις Πανελλαδικές- Τα πανεπιστήμια θα αποκτήσουν λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563483&ct=1Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση