Η εταιρεία iYogi, που ειδικεύεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης για θέματα υπολογιστών, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα συχνότερα προβλήματα που συναντούν όσοι προχωρούν σε αναβάθμιση από τα Windows Vista στα 7. Το 31% των χρηστών αναφέρουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης τα οποία σχετίζονται με τη μεταφορά προγραμμάτων και δεδομένων στο νέο λειτουργικό.

 

 

 

 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για μικροπροβλήματα που τελικά αντιμετωπίζονται και δεν αφήνουν πικρή γεύση στους χρήστες. Ένα 26% αναφέρει ότι λείπουν προγράμματα που υπήρχαν στα Vista αλλά δε συμπεριλαμβάνονται στα 7. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα Windows Live Mail, Windows Live Movie Maker και Windows Live Photo Gallery. Βέβαια, η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν στα Windows 7, άρα πρόκειται για περιπτώσεις χρηστών με ελλειπή ενημέρωση.

 

 

 

Το 14% αναφέρει προβλήματα με τη λειτουργία του Aero, τα οποία συνήθως οφείλονται σε ανεπάρκεια της κάρτας γραφικών ή του σχετικού driver. Οι τρεις αυτές κατηγορίες προβλημάτων καταλαμβάνουν το 71% των αναφερόμενων προβλημάτων.

 

 

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για προβλήματα που συναντά ένα μικρό ποσοστό των χρηστών που προχωρούν σε αναβάθμιση. Με δεδομένο το 95% των κατόχων Windows 7 ήρθαν σε επαφή με το λειτουργικό αγοράζοντας νέο υπολογιστή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσοστό των προβλημάτων στο γενικό πληθυσμό είναι εξαιρετικά μικρό.

 

 

 

Πηγή: arstechnica

http://e-pcmag.gr/node/62157



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάιος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.