Δεκ 09
15
Αποσύρεται οριστικά ο Indeo codec
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 15 Δεκεμβρίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο
Ένας από τους πρώτους codecs για την αναπαραγωγή αρχείων multimedia αποτελεί πλέον παρελθόν. Έπειτα από 17 χρόνια ζωής, η Microsoft αποφάσισε να αποκλείσει οριστικά τον Indeo codec από όλες τις εκδόσεις των Windows, γράφοντας με αυτό τον τρόπο τους τίτλους τέλους. Έτσι, τόσο ο Internet Explorer, όσο και ο Windows Media Player δε θα χρησιμοποιούν πλέον τον απαρχαιωμένο codec.
Ο Indeo αναπτύχθηκε από την Intel και αποτέλεσε για πολλά χρόνια έναν δημοφιλή codec. Με τον καιρό, βέβαια, εμφανίστηκαν καλύτερα προϊόντα και ο Indeo πέρασε τελικά στην αφάνεια. Επιπλέον, τον τελευταία καιρό είχε αρκετά θέματα ασφαλείας και μπορούσε να αποτελέσει στόχο επιθέσεων. Αντί να κυκλοφορήσει διορθωτικό patch, η Microsoft επέλεξε να τον αποσύρει οριστικά.
Ο Indeo υπάρχει μέχρι σήμερα στις εκδόσεις Windows 2000, XP και Server 2003. Οι νεότερες εκδόσεις [Vista, Server 2008 και 7] δεν περιλαμβάνουν τον εν λόγω codec.
http://e-pcmag.gr/node/62136

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.